Hideki Matsuyama är just nu rankad 19:e i världen. Foto: Getty Images.

Matsuyama mot revansch på hemmaplan

Japanska superstjärnan i ledning inför sista ronden av Zozo Championship.

Text: Axel Bridal • 2021-10-23 Uppdaterad 2021-10-23

Hideki Matsuyama har haft ett bländade 2021 där han för evigt skrev sig in i den japanska golfhistorien som landets förste majorsegrare på herrsidan. Att han besegrades i särspelet om bronsmedaljen under OS i Tokyo sved givetvis, men kastar ingen skugga över Matsuyamas makalösa år – som ändå kan stängas med en seger på hemmaplan. Detta efter att japanen avslutat tredje speldagen av Zozo Championship i ensam ledning.

Försprånget till tvåan Cameron Tringale är visserligen reducerat till ett slag efter Matsuyamas snöpliga bogey på avslutningshålet, som innebar att lördagens scorekort signerades med 68 slag.    

– Jag hoppas bara på en fin dag imorgon. Om jag spelar bra så kan jag vinna, om jag spelar dåligt så förlorar jag, sade en sansad Matsuyama till media på frågan om han har något meddelande till fansen som hoppas på en seger.

Sju slag bakom Matsuyama återfinns Alex Norén på delad niondeplats. Svensken står nu troligen utanför segerstriden efter lördagens rond på ett över par (71) men har ändå möjlighet att bärga en fin placering med en stark söndag.

Mindre ljust är det för Henrik Norlander som delar 52:a platsen efter lördagens 71.e, vilket var hans tredje raka rond över par i tävlingen.


Text: Axel Bridal • 2021-10-23
TournyttAlex NorénHenrik NorlanderHideki MatsuyamaPGA TourZozo Championship
Rulla till toppen