Vincent Norrman är vidare i kvalet till Korn Ferry Tour. Foto: Göran Söderqvist

Tournytt

Två svenskar vidare i Korn Ferry-kvalet

Vincent Norrman och Pontus Nyholm säkrade platser i tourskolans final.

Text: Axel Bridal • 2021-10-23 Uppdaterad 2021-10-23

Vincent Norrman fick en stark start i proffslivet när han debuterade i Europa under sommaren. Nu är siktet satt mot USA till nästa säsong, där en plats på undertouren hägrar på vägen mot PGA Tour. 23-åringen är nu också ett steg närmare en fast tillvaro på Korn Ferry Tour efter att det andra steget i kvalskolan slutade med en niondeplats och biljett till kvalfinalen. Norrman tog sig vidare efter en stark insats i Albuquerque, New Mexico, och rundade av sista dagen med en rond på tre under par, och landade på totalt sex under för tävlingen.

I finalen, som spelas i Savannah Georgia under början av november, får Norrman sällskap av landsmannen Pontus Nyholm. 23-åringen från Gävle stod för en imponerande insats i andra kvalsteget under de fyra ronderna i Florida – där han slutade delad fyra på 15 under par efter fredagens 66:a. Nyholm har främst spelat på Challenge Tour under året som gått, med en sjundeplats i Vierumäki Challenge som bästa notering.

Däremot blev det ingen lyckad fredag för Tim Widing, som missade att ta sig vidare från andra kvalsteget i Kalifornien. Detta efter en tung fjärderond på 74 slag.


Text: Axel Bridal • 2021-10-23
TournyttKorn Ferry TourPontus NyholmTim WidingVincent Norrman
Scroll to Top