Sebastian Söderberb noterade fyra birdies och två bogeys under fredagens spel. Foto: Getty Images.

Fortsatt stark form för Söderberg

Efter förra veckans segerstrid på Valderrama är Sebastian Söderberg åter på gång att kasta sig in i Europatourens hetluft.

Text: Axel Bridal • 2021-10-22 Uppdaterad 2021-10-22

Prognoserna pekade redan ditåt under gårdagen. Och visst bjöd Mallorca Golf Open på tuffa förhållanden under fredagens spel. Fältet testades både med mindre kul väder och vindar av tuffare rang. För Sebastian Söderberg innebar dock andra ronden på Santa Ponsa ytterligare ett steg i i den positiva riktning som förra veckans starka insats på Valderrama knuffat in honom mot.

Sett till förhållandena var Söderbergs 68:a vägvinnande i fältet och innebar avancemang upp till en delad sjätteplats. Även om några av birdieputtarna inte trillade i så är Söderberg åter i läge att utmana om en placering i toppen, där han nu har fem slag att hämta in på ledande sydafrikanen Bryce Easton.   

På delad sjätteplats återfinns också Niklas Lemke som öppnade fredagen med en tung bogey. Lemke lyckades dock hålla sig ett över par under resten av den väderbitna eftermiddagen och har ett hål kvar att spela av fredagens avbrutna rond, som återupptas under lördagsmorgonen.

När spelet blåstes av fanns fyra svenskar på rätt sida om kvalgränsen. Tillsammans med Söderberg och Lemke kommer också Rikard Karlberg (d53, par) och Joel Sjöholm (d32, -2) att få ytterligare två varv på den nu rätt tilltygade banan på Mallorca.


Text: Axel Bridal • 2021-10-22
TournyttEuropean TourJoel SjöholmNiklas LemkeRikard KarlbergSebastian Söderberg
Rulla till toppen