Sebastian Söderberg övertygar med det långa spelet på Golf Santa Ponsa. Foto: Getty Images.

Söderberg på segerjakt i ledarbollen

Efter en stark lördagsspurt är Sebastian Söderberg åter i läge för att spela hem karriärens andra seger på Europatouren.

Text: Axel Bridal • 2021-10-23 Uppdaterad 2021-10-23

När 18 hål återstår av Mallorca Golf Open står Sebastian Söderberg inför ännu en greppbar chans att segra på Europatouren. En makalös vändning för 31-åringen, som för två veckor sedan främst såg ut att få rikta in sig på att säkra kortet till 2022. Söderberg kan nu istället börja skifta sin målbild mot en plats i fältet på tourfinalen i Dubai, i fall den nuvarande formen fortsätter att hålla i sig.

Tredje varvet på Golf Santa Ponsa utgjorde heller inget undantag från detta. Söderberg gick ut i sällskap med Niklas Lemke och började snabbt avancera på ledartavlan efter att fem birdies rullats i under dagens första sex hål. Svenskens långa spel pressade fram ännu fler öppningar för röda siffror i kortet, som till slut undertecknades med 64 slag. Inför finalrundan skiljer det tre slag upp till ledande dansken Jeff Winther, som Söderberg (d3, -12) kan hålla utmärkt koll på i söndagens ledarboll.

Winther får sova på en ensam ledning på -15 efter att lördagen avslutats med tre raka birdies för en imponerande 62:a.

Niklas Lemke (d11, -7) lyckas inte ryckas med i Söderbergs birdierace och gick lördagen på ett under par. Under söndagen behöver Lemke en riktigt låg rond för att kunna plocka hem värdefulla rankingpoäng i kampen om kortet till nästa säsong.


Text: Axel Bridal • 2021-10-23
TournyttEuropean TourJeff WintherNiklas LemkeSebastian Söderberg
Rulla till toppen