Niklas Lemke kastade sig rakt in i tätstriden under första dagens spel på Mallorca. Foto: Getty Images.

Lemke rivstartar på Mallorca

Delar andraplatsen i Mallorca Golf Open efter karriärens hittills lägsta rond på Europatouren.

Text: Eric Franzén • 2021-10-21 Uppdaterad 2021-10-21

Säsongen 2021 har hittills varit en ganska skakig historia för Niklas Lemke. Efter den delade niondeplatsen i Qatar har 37-åringens formkurva inte direkt pekat åt rätt håll, och i nuläget är han i akut behov av några riktigt starka tävlingar om kortet till 2022 ska säkras utan ett svettigt återbesök i kvalskolan. 

Starten i veckans tävling på Mallorca är därför ett tydligt steg i rätt riktning för Lemkes del. Efter ett utslag på ettan som han själv beskriver som bedrövligt jobbade Lemke sig direkt in i ronden för att mata i en eagle på tvåan. Och så fortsatte det fram till att torsdagen rundades av med två raka birdies. När scorekortet skrev under med en bogeyfri 63:a hade Lemke bokfört sin hittills lägsta rond på Europatouren i karriären.

– Det är alltid trevligt att spela en bogeyfri runda. Det var en sån där dag där det känns som att man har ganska bra kontroll på spelet. Jag hade en dålig uppvärmning men sedan kändes det bra ute på banan, säger Niklas Lemke i Europatourens videointervju.
På sju under par har Lemke ett slag upp till ledande dansken Jeff Winther. Under fredagen väntar en sen starttid för svensken och en dag med förutspått dåligt väder.

– Innan på rangen hörde jag att det ska regna mycket under natten och i morgon, så vi får se hur banan klarar det. Jag är förberedd på att det kan vara lite ojämnt på greenerna i morgon eftermiddag men det är bara att gå ut och spela, försöka ha en kul dag, säger Lemke.

Rent från bogeys var det även hos Joel Sjöholm. Göteborgaren hade ett fint svep under första nio, banans andra halva, där tre raka birdies noterades mellan hål 15 till 17. Sjöholm slutade första speldagen på fem under par och delad tiondeplats.


Text: Eric Franzén • 2021-10-21
TournyttEuropean TourJeff WintherJoel SjöholmNiklas Lemke
Rulla till toppen