Sebastian Söderberg var en faktor i tätstriden för andra veckan i följd. Foto: Getty Images.

Andra raka andraplatsen för Söderberg

Jeff Winther stod starkast under under upplösningen av Mallorca Golf Open.

Text: Axel Bridal • 2021-10-24 Uppdaterad 2021-10-24

Veckan innan var Sebastian Söderberg med och slogs om titeln på Valderrama. En dag som slutade med en delad andraplats och ett fall framåt på Race to Dubai-rankingen.  

Under denna söndags sista 18 hål i Mallorca Golf Open befann sig Söderberg i en liknande sits. Under de första elva hålen jobbade han sig ikapp ledaren Jeff Winther genom ett starkt järnspel och fyra sänkta birdieputtar. Men upploppet blev något tuffare för Söderbergs del med bogeys på hål 13 och 15, där segern tyvärr försvann ur sikte.

Den avslutande 68:an innebar att Söderberg för andra veckan i rad får åka till flygplatsen med en delad andraplats i bagaget. 31-åringen klättrar därmed till Race to Dubai-rankingens 60:e plats och är nu inne i november månads tourfinal i Dubai, förutsatt att Söderberg inte tappar mark under perioden fram till dess.

Jeff Winther spelade långt ifrån fläckfri golf under avslutningsronden men imponerade med flera svettiga räddningar för par. 33-åringen bärgade segern på -15 och med ett slags marginal ned till trion på andraplatsen.

Detta var Winthers första vinst på Europatouren, som fick möjlighet att lyfta trofén framför sin familj.

– Jag är överväldigad. Jag är väldigt glad över att se båda mina barn här, det är fantastiskt. Vi har ett flyg hem imorgon klockan 10 men jag tror att kvällen kommer bli grym, sade Winther direkt efter att putten för segern hade gått i hål.

Näst bäste svensk blev Niklas Lemke som slutade på delad sjundeplats och totalt -10. På det 17:e hålet (kort par 4:a) stod han för ett av söndagens mest spektakulära slag där han satte en svår chip från ruffen för en mäktig eagle.


Text: Axel Bridal • 2021-10-24
TournyttEuropean TourJeff WintherNiklas LemkeSebastian Söderberg
Rulla till toppen