Marcus Kinhult inledde The Open med 69 slag, ett under par. Foto: Getty Images

The Open Championship

Kinhult nöjd med starten i The Open

Lovande öppningsvarv i The Open av Marcus Kinhult. Efter en trög start lossnade spelet på sista nio.

Text: Olof Åsgård • 2021-07-15

Debuten i golfens äldsta mästerskap skedde 2018 på Carnoustie, där Marcus Kinhult slutade delad 61:a. 
Under torsdagens inledde han sin andra start i The Open stilfullt med en birdie på ettan, men annars blev det en rätt trevande öppningsdag för 24-åringen som blandade och gav under de första nio hålen som han avslutade med tre raka bogeys. 
Andra halvan hittade Kinhult mer fast mark under fötterna och var bogeyfri hela vägen in. De fyra raka paren som andra nio startades med, följdes av birdies på hål 14, 15 och 17. Efter par på sista hålet kunde Kinhult signera scorekortet med 69 slag, ett under par. Det gör att han i skrivande stund är delad 28:a i majorn. Men mycket golf kvarstår. Aktuell ledartavla hittar du här. 

– Jag och min caddie hade ett snack efter nio hål och kom fram till att det bara varit ett par dåliga svingar som kostat mig några bogeys. Annars kändes det bra och jag försökte som vanligt att ha tålamod. Det är inte lätt men jag tycker att jag gjorde det bra idag. Jag spelade ganska bra och är nöjd, säger Marcus Kinhult till The Open Media. 

Marcus Kinhult drabbades av kraftiga krampanfall i april och efter en epilepsi-diagnos tvingades han pausa golfkarriären. Nu är han tack och lov tillbaka i spel och The Open på Royal St George’s är hans blott sjunde ET-tävling för året och tredje start sedan comebacken.
I dag träffade Kinhult nio av 14 fairways och tolv av 18 greener. Mest nöjd var han med birdien på 15:e hålet, par 4, som hittills varit det svåraste hålet för spelarna under The Open med en snittscore närmare 4,3 slag.
– Jag slog en riktigt bra järnåtta till en tap-in birdie. Det är ett av de tuffare hålen så det var en rejäl bonus.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Olof Åsgård • 2021-07-15
TournyttMarcus KinhultThe OpenTournytt
Scroll to Top