Tjejer och killar har delat fairways och greener under veckan. De har också spelat om samma prissumma och pokal. Foto: Getty Images

Scandinavian Mixed

Spelarna nöjda efter Scandinavian Mixed: ”Kul grej”

KUNGSBACKA. Fyra speldagar är till ända och det är först nu spelarna har en heltäckande bild av hur väl Scandinavian Mixed föll ut. Här är deras reaktioner.

Text: Jesper Johansson • 2021-06-13

Första upplagan av Scandinavian Mixed är till ända. För första gången spelade 78 herrar från European Tour tillsammans med 78 damer från Ladies European Tour om samma prissumma, samma pokal och på samma bana.

Känslan utifrån var att banuppsättningen verkligen fungerade, att alla hade en chans att vinna om de spelade bra. Men hur känner spelarna som var på insidan av repen, som tampades mot sina medspelare och övriga fältet?

Här är sju spelares kommentarer om Scandinavian Mixed och tävlingens format:

Ludvig Åberg:
– Jag tyckte de gjorde tävlingen bra. Det ser man på ledartavlan också med spelare som är uppe och hugger i toppen också. Jag var lite nyfiken på hur de skulle lösa det i och med att banan spelas hårt och att flykten in mot green spelar stor roll. Där är det ju skillnad mellan tjejerna och killarna och jag tyckte att de löste det bra. Det var kul att se och kul att se tjejerna leverera.

Maja Stark:
– Jag tycker det har fungerat. Om man ser till själva tjejerna mot killarna så tror jag att ET har lite bättre spelare. Det förvånar mig därför inte att fler killar klarade cutten. Sedan är det ju bra att det är utspritt och att vi både har killar och tjejer i botten och toppen. Så det är väldigt bra eftersom det är jämnt på det sättet. Jag tycker formatet blev bra till slut!

Niklas Lemke:
– Jag tycker det har varit bra. Jag tycker det är en kul grej att prova. Sen hur det ska utvecklas vet jag inte. Men, nej – ett kul event med go’ stämning runtomkring. Det har varit roligt att spela med tjejerna.
– Men helt ärligt så föredrar jag nog det formatet vi spelat i Australien och Nordirland. Där spelas två banor men med samma prissummor och så för att få upp intresset. Men att vi ska spela mot varandra? Jag är inte helt hundra på det även om jag tyckte det var väldigt kul den här veckan.

Alexander Björk:
– Jag tycker det har fungerat, absolut. Jag har spelat med tjejer tre av fyra dagar och det har fungerat bra. Men det är svårt att säga om det varit orättvist. Man tänker ju att det är lite orättvist när de står med 70 meter kvar och en själv har 170. Men jag tror å andra sidan att man inte tänker på det när man har kortare kvar själv eller i alla fall lika långt. Så det har väl varit rättvist men om man spelar från olika tees kan det omöjligt spelas rättvist. Men jag tycker de gjort det bra, absolut. Sen att flera killar klarade cutten tror jag har med spelnivå att göra men det har varit trevligt och ganska kul att spela med lite nya ansikten för att höra hur de har det. Kul, en kul vecka!

Linn Grant:
– Det har varit kul och jag hoppas att folk är nöjda. Det hade varit kul om det kom fler tävlingar som den här. Vi tränar ju ihop så varför inte också tävla? Det vore bra för damgolfen med prispengar och så.

Vincent Norrman:
–Det var jättekul och jag tror inte någon annan här ute har upplevt något liknande heller. Jag spelade med en tjej första tre rundorna och det var kul att prata om något annat än vad man gör med grabbarna.

Kristoffer Broberg:
– De borde sätta upp banan lite tuffare för tjejerna. Jag har 190 kvar på hål 17 och de står med en wedge in. Och de når ju in på alla par fem-hål. Jag slår spoon in på 16 och hon slog ett kort järn så det blir ju något annat. Men vi kan sätta lite mer spinn i bollen så det blir ju lite annat. Men annars tyckte jag om konceptet, det var kul.Text: Jesper Johansson • 2021-06-13
TournyttAlexander BjörkEuropean TourLadies European TourLudvig ÅbergMaja StarkNiklas LemkeScandinavian MixedTournytt
Scroll to Top