Nästa upplaga av Volvo Car Scandinavian Mixed spelas i Skåne på Vasatorps GK, Tounament Course. Foto: We Do Sports

KLART: Här spelas Volvo Car Scandinavian Mixed 2024

Vasatorps Golfklubb utanför Helsingborg blir spelplatsen nästa sommar.

Text: Olof Åsgård • 2023-11-06 Uppdaterad 2023-11-06

Volvo Car Scandinavian Mixed är tävlingen som samordnas av DP World Tour och Ladies European Tour och där 78 damer och 78 herrar spelar samma bana (olika tees) och om samma prispengar. 

Första upplagan spelades 2021 på Vallda G&CC utanför Göteborg.
Andra upplagan spelades på Halmstad GK och Linn Grant blev första kvinna att vinna på DP World Tour.
I år var Ullna G&CC utanför Stockholm värd för tävlingen och nu står det klart att 2024 års upplaga kommer spelas på Vasatorps GK, Tournament Course, den 6–9 juni.

– Det är verkligen en stor ära att vara medarrangör till Volvo Car Scandinavian Mixed och är något vi har längtat efter. Att nu Tournament Course blir värdbana till Volvo Car Scandinavian Mixed 2024 är helt i linje med vår historia och vårt mål framåt. Att flera av Sveriges idag lysande golfstjärnor har gått riksidrottsgymnasiet i Helsingborg och tränat på Vasatorps Golfklubb under skoltiden gör verkligen att cirkeln sluts. Att få se tidigare elever och idag världsstjärnor ”komma tillbaka” till oss är fantastiskt, säger Louise Friberg, vd och klubbchef på Vasatorps Golfklubb i ett pressmeddelande.

– Vi är så glada och ser väldigt mycket fram emot att Volvo Car Scandinavian Mixed kommer att spelas på Vasatorp Golfklubb i Helsingborg nästa år. På arenan ser vi ser stora möjligheter till att skapa en oförglömlig upplevelse och atmosfär för både spelare och besökare, något som är ett av våra kärnvärden. Koncept såsom vårt Partyhål är något vi ständigt fortsätter att utveckla och förbättra för att säkerställa en unik upplevelse och stämning väl på plats, säger Claes Nilsson, vd för We Do Sports och initiativtagare till Volvo Car Scandinavian Mixed.

Klassisk tävlingsmark

Vasatorps GK bildades 1973 och ligger 20 minuter från Helsingborgs centrum. Klubben har 54 hål och 3 700 medlemmar. TC, Tournament Course, öppnade för spel 2008 och ritades av Arthur Hills och Steve Forrest.
På 70-talet arrangerades tre raka upplagor av Scandinavian Enterprise Open på Gamla banan (nuvarande Classic Course) där bland andra Seve Ballesteros, Sandy Lyle och Greg Norman deltog.
2002 var klubben värd för Ladies European Tour-tävlingen Compaq Open där Annika Sörenstam segrade. 2013 var LET tillbaka på Vasatorp för Helsingborg Open som spelades i tre upplagor.
Förutom stora internationella tävlingar har Vasatorp varit en återkommande spelplats för stora svenska proffstävlingar samt juniortävlingar. 


Text: Olof Åsgård • 2023-11-06
NyheterTournyttGolfsverigeNyheterScandinavian MixedTournyttVasatorps GK
Rulla till toppen