Trött och besviken... men Linn Grant blickar framåt mot fyra majors. Foto Getty Images

Scandinavian Mixed

LINN GRANT: ”Jag kommer tillbaka!”

Titelförsvarare i år – revanschsugen i nästa års Scandinavian Mixed

Text: Tomas Hagfeldt • 2023-06-11 Uppdaterad 2023-06-11

ULLNA Den galna succén från förra sommaren upprepades inte. Linn Grant, historisk kvinnlig vinnare på DP World Tour i Halmstad, fick aldrig känna på tätkänningen i 2023 års upplaga av Volvo Scandinavian Mixed på Ullna G&CC.

Hon klarade kvalgränsen, hon fick bjuda storpubliken på sin golfshow under fyra dagar, men hamnade till slut på en placering kring den 40:e.

283 slag, fem under par, räckte inte den här gången.
– Jag kommer gärna tillbaka nästa år för att göra ett nytt försök, sa hon efteråt, märkbart trött efter en vecka där uppståndelsen och pressen varit stor.

Hon lämnade tävlingen med dubbla känslor. Hon hyllade den svenska publiken, den fantastiska banan och kunde se tillbaka på veckan som minnesvärd.

Hon kunde konstatera och avslöja att hon alltid under sin karriär vill spela Scandinavian Mixed, tävlingen som under många år kommer att förknippas med Linn Grant efter hennes triumf på Tylösand för exakt ett år sedan.
– Det gäller alla oss svenskar. Om vi har möjligheten att spela här hemma så ska vi ta vara på chansen att visa upp oss för den svenska publiken, sa Linn.

Hur stor är besvikelsen över den missade topplaceringen?
– Jag är egentligen inte så besviken. Jag är mest trött och vill nu allra helst hem för att vila upp mig och bli frisk igen.

Linn har de senaste dagarna ätit antibiotika på grund av problem med sina halsmandlar. När energin har tappats har det blivit en kamp att hålla spelnivån uppe.
– Jag var något piggare idag än i lördags, sa Linn.
– Jag tycker ändå att spelet har känts okej och att jag kan gå in i nästa tävlingsperiod med en bra känsla.

Linn Grant och damgolfens övriga stjärnor har ett minst sagt intensivt och intressant program för sig. Ett komprimerat schema innehåller fyra majors i juni, juli och augusti. Närmast väntar PGA Championship på Baltusrol, sedan US Open på Pebble Beach, Evian Championship och British Open på Walton Heath.

Grants uttalade målsättning:
Att vinna en major.
– Det är ett karriärsmål och det vore förstås fantastiskt om det händer redan i år, säger hon.

Uppladdningen?
– Först åker jag hem till Viken och bäddar ner mig i ett par dagar. Träffar kompisar och tränar. Jag hoppas åka till USA med ny energi. Efter veckan på Baltusrol kommer jag att förbereda mig inför US Open under en vecka i San Francisco.

Lärdomar från tidigare majors?
– Jag har ju gått i ledarboll som amatör. Jag vet numera mer vad jag kan förvänta mig under finalvarven, framför allt att inte stressa upp sig, att försöka hålla sig lugn och balanserad med en vetskap att det kan vara tufft även för alla de andra.

I mitten av september möts Europa och USA i Solheim Cup på Finca Cortesin i Spanien. Med stor säkerhet med Linn Grant som en av lagets stöttepelare.
– Veckan på Ullna var kul på många sätt och det finns mycket roligt att se fram emot, avslutar Linn Grant.


Text: Tomas Hagfeldt • 2023-06-11
TournyttDP World TourLadies European TourLinn GrantScandinavian MixedTournyttUllna G&CC
Rulla till toppen