Kristoffer Broberg inledde Scandinavian Mixed med en fin 68-rond. Foto: Getty Images

Scandinavian Mixed

Broberg: ”Vi hade skitkul”

KUNGSBACKA. Kristoffer Broberg öppnade Scandinavian Mixed med en fin 68-rond. Efteråt hyllade han sina två kvinnliga medspelare.

Text: Oskar Åsgård • 2021-06-10 Uppdaterad 2021-06-10

Till slut var det äntligen dags för premiären av Scandinavian Mixed. Det var en molnig torsdagsförmiddag i Kungsbacka och nu skulle vi få ett första kvitto på hur en mixad tävling på högsta europeiska proffsnivå skulle kännas.

Från sidlinjen var känslan faktiskt lite annorlunda än vad man är van vid, åtminstone under en Europatourtävling. Det var lite mer uppsluppet, fler leenden och kamratligt snack mellan slagen.

Definitivt så i Kristoffer Brobergs grupp.

– Vi hade skitkul. Jag hade kul i alla fall, det verkade som att de hade kul. Båda två var jätteduktiga, säger Kristoffer Broberg till Svensk Golf.

Var det nästan roligare än att gå runt och snacka med samma gubbar som du träffar varje vecka?
– Jo, men typ. Jag tycker inte att man ska hålla på och jämföra så mycket. Jag tycker att de har gjort ett bra jobb med att sätta upp banan, de spelar sitt spel och vi vårt. De kan ju lira.

Samtidigt blir jämförelserna oundvikliga med det här tävlingsformatet. Bägge Brobergs spelkamrater, 23-åriga Leonie Harm (-5) och 21-åriga Diksha Dagar (-2), gick under par och själv kom han i mål med en 68-rond, fyra under par.

Harm och Broberg är i skrivande stund topp-20 i tävlingen.

Leonie Harm och Dagar Diksha. Foto: Tristan Jones/LET

– Jag tyckte att hon spelade klockrent tee till green. Jag var imponerad över hur hon var plus ett efter fem och sen gjorde hon eagle, birdie, par, birdie, eagle. Det var en ganska bra vändning.

Brobergs scorekort första ronden.

Vad funkade bra i ditt spel idag?
– Jag spelade ganska smart. Alltid gillat linksgolf, det här är lite likt och tycker att jag spelar ganska smart från tee till green. Det enda jag var besviken på var att jag ville slå en kortare klubba på tolvan, men slog driver ändå, blev lite stressad och satte den i vattnet. Men två bogeys och sex birdies får man väl vara nöjd med, säger Broberg och utvecklar.

– Jag var nöjd tee till green, jag har spelat rätt dåligt hela året förutom i Abu Dhabi. Men sen har det varit mycket strul, kroppen känns inte rätt, svingen känns inte rätt – jag känner mig inte bekväm över bollen. Idag var det bättre, men inte bra.

Det finns mer att hämta med andra ord. Förhoppningsvis kan 34-åringen som vann BMW Masters 2015 vända hörnet på skadebekymren ordentligt snart och börja ta sig tillbaka där vi varit vana vid att se honom, högt upp på ledartavlorna. I skrivande stund är Broberg delad tia, tre slag bakom ledartrion Pep Angles, Steven Brown och Kalle Samooja.

Klicka här för att se en aktuell ledartavla.Text: Oskar Åsgård • 2021-06-10
TournyttDiksha DagarEuropean TourKristoffer BrobergLadies European TourLeonie HarmScandinavian MixedTournyttVallda G&CC
Rulla till toppen