Är det här framtidens golfrange? Skissbild: Wittzell Production

Golfsverige

RUFF Golf flyttar utomhus

RUFF Range är redan i gång och man jobbar nu med de första etableringarna för sommaren 2022.

Text: Olof Åsgård • 2022-03-04 Uppdaterad 2022-03-04

RUFF Golf är en av de största aktörerna i Sverige gällande inomhusgolf. Det finns ett dussin öppna RUFF Indoor-anläggningar runtom i landet och ytterligare inomhusprojekt väntar framåt i tiden. Inredningen är en viktig del i RUFFs koncept och mörka dova naturfärger blandas med ruffig industriell touch. 
Nu tas nästa steg i RUFF Golf där bolaget tagit fram ett liknande koncept för utomhusranger. Tillsammans med danska TrackMan och svenska rangespecialisten Range Servant finns ett färdigt paket som har namnet RUFF Range.   

– Vår ambition har varit att knyta till oss de bästa leverantörerna inom driving range-segmentet och utveckla samt paketera produkten. Ranger har sedan länge stått still i utveckling och modernisering. Vi tycker det är hög tid att ändra detta, säger Anders Sundin, VD på RUFF Golf. 

I konceptet tar RUFF Golf de största investeringarna med byggnationer, teknik och bollsystem med samtliga rangeinventarier. 

Men var och när första RUFF Range öppnar återstår att se. RUFF jobbar nu med de första etableringarna för sommaren 2022.

– Vi på är ute och träffar golfklubbar och i tätt samarbete med Range Servant fångar vi upp intresset från klubbchefer och styrelser på golfklubbar runt om i landet, som ser behov och intresse i att ta sin range in i 2020-talet, säger Anders Sundin. 

– Den här typen av Driving Range är något som jag är övertygad om kommer att öka träningsglädjen för både medlemsgolfaren och elitspelaren. När jag inledde min satsning som motiverad junior, så fanns det inte några liknande träningsmöjligheter att tillgå. Med TrackMan-teknologin erbjuds alla besökare på RUFF Ranger en modern spelupplevelse för golfspelare, nybörjare som proffs. Jag är övertygad om att RUFF Ranger kommer att bli givna destinationer för motiverade golfare, säger Wille Schauman, Partner RUFF Golf.

Anders Sundin, VD på RUFF Golf. Foto: RUFF Golf

Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Olof Åsgård • 2022-03-04
NyheterArtiklarGolfsverigeNyheterRuffRUFF Golf
Scroll to Top