Kristoffer Broberg under första ronden i Oman. Foto: Paul Lakatos/Asian Tour

Asian Tour

Höftproblem stoppar inte Broberg i Oman – två svenskar topp-10

Broberg och Hellgren på sjunde plats efter första ronden.

Text: Olof Åsgård • 2024-02-22 Uppdaterad 2024-02-22

Kristoffer Broberg och Björn Hellgren har fått utmärkta starter i veckans Asian Tour-tävling International Series Oman. Svenskarna stod för varsin rond på 68 slag, fyra under par, och är tre slag bakom ledande spanjoren David Puig som är en av 21 LIV-spelare i fältet. Puigs ligakollegor Joaquin Niemann (som fick en specialinbjudan till The Masters igår), Mito Pereira och Carlos Ortiz är alla ovanför Broberg och Hellgren på ledartavlan.

Kristoffer Broberg, 37, vann kvalskolan till Asian Tour i januari och det här är hans första start för säsongen. Efteråt var han nöjd och något förvånad över det bra resultatet. Han är samtidigt lite orolig över känningar i höften.
– Det var en bra dag, jag puttade riktigt bra men spelet är inte där, jag har lite problem med min högra höft. Jag svajar mycket, jag roterar inte tillräckligt. Jag lägger bollen på fairways och greener men inte på sättet som jag vill. Men fyra under par är ett bra betyg. Jag måste träffa fysioterapeuten. Jag har haft det här i några månader nu. De korta klubborna är okej men det är med de långa som jag är helt fast. Ska jag vara ärlig så håller det mig tillbaka och det var samma sak i kvalskolan. Jag måste reda ut det och se vad det är, berättade Broberg till Asian Tour. efter ronden.

Hellgren satsar mot LIV Golf League

Björn Hellgren blir alltid lite extra taggad inför International Series-tävlingarna och säger att ultimata målet är att sluta i topp av rankingen och på så sätt ta sig direkt ut på LIV Golf League.
– Vi ser alla fram emot The International Series-evenemang. Allt runt dem är fantastiskt och jag tror att alla är tacksamma för dem. Ett av de stora målen för mig är att försöka vinna en turnering i år på The International Series och förhoppningsvis komma ut på LIV Golf så fort som möjligt, säger Hellgren till Asian Tour.

International Series Oman

1. David Puig, -7

D7. Kristoffer Broberg, -4
D7. Björn Hellgren, -4
D91. Charlie Lindh, +2

Asian Tour, tors–sön: International Series Oman

Sänds i: Viaplay
Svenska spelare: Kristoffer Broberg, Björn Hellgren, Charlie Lindh

DatumHuvudsändning
Torsdag 22 februari10.30
Fredag 23 februari10.30
Lördag 24 februari09.00
Söndag 25 februari09.00

Läs också:


Text: Olof Åsgård • 2024-02-22
TournyttAsian TourBjörn HellgrenCharlie LindhDavid PuigKristoffer BrobergTournytt
Scroll to Top