Johanna Gustavsson fortsätter att leverera på Ladies European Tour. Foto: LET

Tournytt

Toursvep: Ny topplacering för Gustavsson på LET

Johanna Gustavssons fina form fortsätter. Slutade trea i Jabra Ladies Open.

Text: Olof Åsgård • 2022-05-21 Uppdaterad 2022-05-22

Ladies European Tour

Johanna Gustavsson har spelat tio tävlingar på LET i år. Hon har slutat topp-3 fyra gånger. Hon saknar en seger men har ett imponerande facit med tre andraplatser och nu en tredjeplats i veckans Jabra Ladies Open där hon var tre slag bakom vinnande finskan Tiia Koivisto. 

Gustavsson är fortsatt tvåa på säsongsrankingen Race To Costa Del. Maja Stark (en vinst, två andraplatser) toppar den listan. 

Stark gjorde också en bra tävling och slutade på sjunde plats. Linn Grant var tredje bäst bland svenskorna och slutade på 13:e plats. 

Resultat

Challenge Tour

Inför tredje dagens spel var Mikael Lindberg i ledning i Challenge de España. Lindberg är fortsatt bra med i tävlingen men tappade till en delad fjärde plats. Han gick ett under par på lördagen och är två slag bakom ledaren Victor Pastor, Spanien. Ett slag sämre än spanjoren och på delad andra plats hittar vi Jens Dantorp som gick fem under par tredje ronden och klättrade åtta placeringar. 
Björn Hellgren är delad nia efter en 68-rond som gjorde att han avancerade 21 placeringar. 

Aktuell ledartavla


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Olof Åsgård • 2022-05-21
TournyttBjörn HellgrenChallenge TourJens DantorpJohanna GustavssonLadies European TourLinn GrantMaja StarkMikael LindbergTournytt
Scroll to Top