Greg Norman, vd LIV Golf. Foto: Getty Images

LIV Golf Invitational

Norman lanserar nya LIV-tävlingar för 2023–2025

Trots att de motarbetas av de största tourerna kör LIV Golf på och utökar antalet tävlingar till nästa år.

Text: Olof Åsgård • 2022-05-11 Uppdaterad 2022-05-11

9–11 juni spelas första LIV Golf Invitational Series-tävlingen. Spelplatsen är Centurion Club utanför London. 48 spelare fördelade i tolv lag gör upp om 25 miljoner dollar i total prispott i varje tävling. Det är 54 hål, kanonstart, lag- och singelspel utan kvalgräns. Det blir totalt sju vanliga tävlingar i år och ett avslutande lagmästerskap 27–30 oktober, i det är totala prispotten 50 miljoner dollar. 

Under tisdagen meddelade PGA Tour att den inte ger spelare tillstånd för första LIV Golf-tävlingen. LIV Golfs vd Greg Norman blev inte nöjd men är inställd på att fortsätta med nya touren. 

Innan PGA Tours besked till spelarna lanserade LIV Golf sina planer för kommande år. 2023 utökas antalet tävlingar till tio, 14 tävlingar 2024 och 14 tävlingar 2025. Några datum eller spelplatser meddelades inte men LIV Golf skriver att deras schema inte kommer krocka med majortävlingar, internationella lagtävlingar eller ”Heritage events” (tävlingar med lång tradition).

– Vi arbetar långsiktigt  och vi är här för att stanna. Vi kommer att utveckla spelet, ge fler möjligheter till spelare och skapa en mer underhållande produkt för fansen. Vi tror på att lägga till nya upplevelser och energi till golf. Vi skapar en underhållande produkt som kommer att öka golfdeltagandet och attrahera nya fans globalt. Vi inser att det inte kommer att hända över en natt, och vi är glada över möjligheterna som LIV Golf kommer att lägga till spelet när vi fortsätter att växa, säger Greg Norman. 

Den nya touren är kontroversiell och finansieras av saudiarabiska statens investeringsfond PIF.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Olof Åsgård • 2022-05-11
TournyttGreg NormanLIV Golf Invitational SeriesTournytt
Rulla till toppen