Rory McIlroy stänger nu dörren en gång för alla när det gäller en eventuell egen övergång till LIV Golf Foto: Getty Images

Tournytt

McIlroy tydlig: “Det är inget för mig”

Stänger dörren till LIV Golf definitivt.

Text: Martin Strömberg • 2024-03-08 Uppdaterad 2024-03-08

Efter den senaste tidens ändrade tonläge gentemot LIV Golf har rykten omgärdat den nordirländske världstvåan Rory McIlroy att han eventuellt själv överväger en flytt till utbrytartouren som finansieras av den saudiska investeringsfonden PIF. Men i en intervju med ESPN inför veckans Arnold Palmer Invitational är McIlroy tydlig med att hans nya, mjukare linje när det gäller LIV Golf inte innebär att han ändrat uppfattning för egen del.

– Det är inget för mig, jag är alldeles för mycket av en traditionalist. Jag älskar att vinna golftävlingar och titta på en segerpokal och tänka att Sam Snead vann den här, eller Ben Hogan eller Gene Sarazen eller Jack Nicklaus, eller vem det nu kan tänkas ha varit, spelarna som kom före mig, förklarar han.

Den mjukare attityden mot LIV Golf grundar sig snarare i en vilja och längtan efter att alla de bästa spelarna ska kunna spela tillsammans igen oftare och att golfvärlden ska vara enad någon gång i framtiden.

– Om alla slog sina huvuden ihop och arbetade för att enas igen så är jag för en sådan utveckling.

Ror McIlroy inledde veckans Arnold Palmer Invitational, som han vunnit vid ett tillfälle, 2018, med 73 slag (+1) och delar 49:e plats. Samma placering som enda svensken i veckans startfält, Ludvig Åberg.

Läs också:


Text: Martin Strömberg • 2024-03-08
TournyttLIV Golf Invitational SeriesPGA TourRory McIlroyTournytt
Scroll to Top