Greg Norman fortsätter att jobba med LIV Golf Invitational Series som ska dra igång i början av juni utanför London // Foto: Getty Images

Norman anklagar PGA Tour – ”ingen tillfällighet”

Ska presentera en tidigare världsetta och Ryder Cup-hjälte inom kort.

Text: Martin Strömberg • 2022-04-13 Uppdaterad 2022-04-13

Den Saudifinansierade utbrytartouren LIV Golf Invitational Series fortsätter att kasta små giftpilar mot PGA Tour och DP World Tour. Under självaste Mastersveckan höll man en rad möten och sponsorsevent från sin tillfälliga bas i West Lake, bara en kort bilväg norr om Augusta National, något som enligt uppgift ska ha rört upp känslor hos såväl PGA Tour som DP World Tour.

LIV Golf Invitational Series har åtta tävlingar inplanerade med en total prissumma på 255 miljoner dollar. Första tävlingen spelas i början av juni på Centurion Golf Club utanför London och nu meddelar LIV Golf Invitational Series Vd, Greg Norman, i en intervju med The Telegraph, att man har signerat kontrakt med en tidigare världsetta och en Ryder Cup-hjälte, dock utan att nämna någon spelare vid namn.

Nya LIV Golf Invitational Series drar igång i juni

– Egentligen spelar det ingen roll vilka som spelar i början, vi kommer att köra på ändå. Det är fyra miljoner dollar i förstapris och jag hoppas en ung spelare som är rankad 350 i världen vinner, det skulle förändra livet för honom och hela hans familj. Och sedan efter några tävlingar där spelare vunnit 4, 6 eller 8 miljoner dollar så kommer andra att ansluta sig när de känner att de har möjlighet att vinna stora pengar, säger Norman.

Han berättar också att man snart är redo att presentera namnen på de första stora spelarna som anslutit sig. Enligt uppgifter till The Telegraph har bland andra Bubba Watson, Ian Poulter, Lee Westwood och Kevin Na uppvaktats av LIV.

– Vi respekterade Masters och har väntat med att synas men nu är det dags att ge spelarna deras rättmätiga möjlighet att spela var de vill. Vi har kontrakt klara med spelare och intresset är fortfarande stort, förklarar Norman.

Mickelson: PGA Tour är en diktatur

Samtidigt medger Norman att historien med Phil Mickelson har skadat LIV Golf Invitational Series. Han insinuerar också att offentliggörandet av Mickelsons uttalande var iscensatt av PGA Tour och journalisten Alan Shipnuck för att åsamka så stor skada som möjligt.

– Det var ett slag i magen utan tvekan. Vi hade allting klart den tisdagen när PGA Tour hörde om det och ställde ett stort träd i vägen för oss. Jag har svårt att tro att det var en tillfällighet, jag har varit 45 år i den här branschen och är inte helt utan informationskanaler och det var en planerad aktion.

PGA Tour har enligt Golf Monthly valt att inte kommentera Normans påståenden. Alan Shipnuck avfärdade däremot anklagelserna i en kommentar: ”Jag är ingen marionett för PGA Tour”.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2022-04-13
TournyttAlan ShipnuckGreg NormanLIV Golf Invitational SeriesPGA TourTournytt
Rulla till toppen