Royal St. George´s brukar spelas stenhård och studsig, men så är inte fallet den här upplagan av The Open // Foto: Getty Images

The Open

Spelarna gillar “nya” Royal St. George´s

"En positiv överraskning att komma hit"

Text: Martin Strömberg • 2021-07-14 Uppdaterad 2021-07-14

Royal St. George´s brukar sällan nämnas som en av de mer populära banorna i The Open-rotationen om man frågar spelarna själva.

Enligt dem är den lite för chansartad, det blir en hel del blinda slag och studsar som man inte kan förutspå, linksgolf helt enkelt.

I år ser banan dock inte riktigt ut som den brukar, den är mjukare, betydligt grönare och har frodigare ruff – något som spelarna verkar tycka om att döma av deras reaktioner efter inspelsvarven.

– Den är mycket bättre än vad jag minns den och det var en positiv överraskning att komma hit i år. Med lite sol och vind de närmaste dagarna så kommer den att spelas helt perfekt till helgen, säger Rory McIlroy.

Även australiensaren Adam Scott, som gör sin 21:a start i The Open, var angenämt överraskad när han kom till årets tävling. Han var på plats i god tid och har spelat en rond på Royal St. George´s hittills under sina förberedelser.

– Ibland kan det vara nästan en chock att komma till en linksbana efter att ha spelat annan typ av golf men i år kändes det bra. Banan spelas väldigt bra, möjligen på grund av att den är lite mjukare än vanligt och den är i riktigt fin kondition.

Amerikanen Brooks Koepka var en av de få spelare som däremot uttalade sig i skeptiska ordalag inför årets upplaga. Han uppskattar inte att några av utslagen är lite blinda eller att man inte riktigt kan kontrollera studsarna på banans undulerade fairways.

– Jag tycker bäst om St Andrews, det är förmodligen mitt favoritställe att spela i hela världen, och Portrush är också riktigt rolig att spela. Men här känns det inte lika kul, det känns som att man slår ut i ingenting och jag är väl inte en stor fan av den typen av golf, sa Koepka.

Så här tycker redaktionen om Royal St. George´sGolfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2021-07-14
TournyttAdam ScottBrooks KoepkaEuropean TourRory McIlroyRoyal St George'sThe OpenTournytt
Scroll to Top