Att Mickey Denison-Pender klipper gräsmattan inför The Open gör en glad. Foto: Getty Images

The Open Championship

11 bilder som ökar suget inför The Open

Ovanliga och vanliga bilder från Royal St George's som får upp glädjen inför The Open.

Text: Olof Åsgård • 2021-07-14 Uppdaterad 2021-07-14

Imorgon torsdag startar 149:e upplagan av världens äldsta mästerskap – The Open Championship. Spelplatsen är Royal St George’s, belägen vid den lilla kuststaden Sandwich i Englands sydöstra hörn. Fyra svenskar deltar i majorn – 2016 års mästare Henrik Stenson samt Alex Norén, Marcus Kinhult och Rikard Karlberg. Här hittar du deras starttider för varv 1 och 2. Viaplay och V Sport Golf sänder och det är bara att förbereda sig för långa dagar framför skärmen alla fyra dagar. TV-tiderna hittar du här.

I början av veckan har spelarna bekantat sig med banan. Rory McIlroy var klart ivrigast bland de största namnen och anlände redan i söndags. En del publik har också varit på plats under träningsronderna. Under tävlingsdagarna kommer 32 000 människor släppas in per dag.
Att få igång The Open-peppen brukar inte vara särskilt svårt. Men om du behöver lite extra motivation inför veckans golfhöjdpunkt kan du kolla in dessa sköna bilder från Royal St George’s.

Royal St George’s. Foto: Getty Images

Banan är redo. Royal St George’s har stått värd för The Open Championship 14 gånger tidigare. Senast var 2011 då nordirländaren Darren Clarke segrade.


Darren Clarke. Foto: Getty Images

Clarke är redo. Alla The Open-vinnare har en given startplats fram till att de fyllt 65 år. Darren Clarke är 52 år, spelar huvudsakligen på Champions Tour och verkar tycka att livet leker i största allmänhet när han fått återvända till Royal St George’s.


Mickey Denison-Pender gör fint i trädgården. Foto: Getty Images

Mickey Denison-Penders gräsmatta är redo. Det gäller att göra fint ifall kamerorna väljer att zooma in trädgården, som de flesta engelsmän vårdar med stor stolthet. Mickey Denison-Penders gräsmatta ligger inte ens en bättre wedge utanför banan.


Glöm inte att hålla upp den lite, Tommy! Foto: Getty Images

Grannarna är redo. Vissa har bättre platser än andra under veckan. Den här lokalbon kommer att dricka sju kubikmeter Earl Grey fram till söndag eftermiddag och bli en mer eller mindre självutnämnd expert på att avgöra vilka puttar som har en chans att gå i eller inte.


Ta i, Ernie! Foto: Getty Images

Ernie Els är redo. Den tvåfaldige The Open-mästaren Ernie Els vet att du måste få någon slags känsla för exakt hur jobbig spagettin utanför fairway kommer att vara under tävlingsdagarna. Bara att bita ihop, och lära sig den hårda vägen.


En bättre vy. Foto: Getty Images

Publiken är redo. 32 000 personer kommer tillåtas respektive speldag. Kullen ovanför sexans green är en naturlig läktare av yppersta rang som kommer att vara hett eftertraktad bland åskådarna.


Lee Westwood övar bunkerslag. Foto: Getty Images

Lee Westwood är redo. Just nu delar han det osmickrande rekordet med Jay Haas – flest majorstarter utan vinst. På måndag kan Westwood vara ensam rekordhållare, med 88 starter i bagaget utan majorseger – eller kommer engelsmannen att skriva ett stycke tung golfhistoria på hemmaplan?
Westwood själv ser inte rekordet som något problem.
– Jag bryr mig absolut om det rekordet. Det visar att jag varit en duktig spelare under lång tid. Det är få som spelat lika många majors som jag, sa Westwood på en presskonferens under onsdagen.


Bär du bagen så bär jag launchmonitorn. Foto: Getty Images

Alex Norén är redo. Vi skriver 2021 och är mitt inne i ett år där få inspelsvarv i större tävlingar betas av utan att en launchmonitor åker fram på banan. Så medan caddien rattar bagen får Alex Norén bära sin GC Quad för glatta livet.


Har du den? Foto: Getty Images
Sikta mot den största grästuvan på kanten. Foto: Getty Images

Bunkrarna är redo. Som vanligt i The Open-sammanhang är det bunkrarna man ska undvika. Så även här på Royal St George’s.


Rickie Fowler. Foto: Getty Images

Rickie Fowlers mustasch är redo. Snacket om att han är värd att vinna en major har tystnat på sistone efter att Rickie Fowler gått igenom en tyngre period. Formkurvan pekar dock försiktigt uppåt även om oddsen för att han ska vinna i veckan är Turning Torso-höga. Oavsett så har han fältets bästa (!?) mustasch.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Olof Åsgård • 2021-07-14
TournyttDarren ClarkeRickie FowlerThe OpenTournytt
Scroll to Top