Brooks Koepka under tisdagens presskonferens. Foto: Getty Images

The Open Championship

Koepka: ”Jag tror att fler hade tittat på TV”

Brooks Koepka om en eventuell ledarboll i The Open med hans nemesis Bryson DeChambeau.

Text: Olof Åsgård • 2021-07-13 Uppdaterad 2021-07-14

Fyrfaldige majorvinnaren Brooks Koepka är som vanligt på spelhumör när det vankas majortävling och han är säker på att han kommer spela bra i årets The Open Championship på Royal St George’s. 
– Jag kommer vara nära toppen på söndag, det känns som att jag alltid kommer spela bra i stora tävlingar och majors, säger världsåttan till den samlade pressen. 

Under presskonferensen fick amerikanen som vanligt flera frågor om hans fejd utanför banan och på sociala medier med landsmannen och världssexan Bryson DeChambeau. På frågan om Koepka skulle uppskatta att gå i en eventuell ledarboll med DeChambeau på söndag var svaret ja. 
– Jag skulle tycka om det och med tanke på allt som hänt senaste två-tre åren så tror jag att fler människor hade tittat på TV i så fall, säger Koepka.

Koepka redogjorde även återigen för anledningen till att han och Bryson har en pågående dispyt. Allt började när Koepka anklagade DeChambeau för långsamt spel under Northern Trust 2019. När DeChambeau hörde kommentarerna så gick han till Koepkas caddie och sa något i stil med: ”säg åt din kille att om han har något att säga, säg det till mig.”
– Jag tyckte det var ironiskt att han sa så till Ricky (caddien)… men jag gick till honom direkt och vi pratade. Vi kom då överens om att lämna varandra ifred och inte nämna varandras namn. När han sedan tar upp mitt namn och säger saker medan han spelar tv-spel online så är det fritt fram efter det. Han höll inte sin del av avtalet och det gillade inte jag, så jag tar mina chanser, säger Koepka och syftar på en Twitch-video där Bryson DeChambeau spelar tv-spel och kommenterar Brooks Koepkas magmuskler på en magasinsbild.

Nästa fråga på ämnet handlade om Koepka kände att det kanske vore bra om han borde börja komma mer överens med DeChambeau inför stundande Ryder Cup och att de förmodligen kommer vara lagkamrater då. 
– Det handlar om en vecka och jag kan komma överens med vem som helst under en vecka. Jag är ganska säker på att vi inte kommer paras ihop, ge varandra high fives eller ha långa snack in på natten. Men det handlar om en vecka, han gör sin grej, jag gör min grej och det kommer inte vara något problem för mig och jag antar att han inte ser det som ett problem heller. Jag har inga problem att låta saker bero för lagandan och att få jobbet gjort.

Senare på tisdagen fick Bryson DeChambeau liknande frågor och han skulle inte ha något emot att spela med Brooks Koepka i Ryder Cup.
– Inte alls. Det hade varit roligt faktiskt. Jag tror vi hade spelat bra tillsammans. Att para ihop oss hade skapat en intressant stämning i laget eller för de vi spelar mot, säger DeChambeau.

Brooks Koepka spelar med Jason Kokrak och Garrick Higgo de två första varven och har Bryson DeChambeaus grupp, där även Jordan Spieth och Branden Grace ingår, cirka 1,5 timme bakom sig både på torsdagen och fredagen.   


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Olof Åsgård • 2021-07-13
TournyttBrooks KoepkaBryson DeChambeauThe OpenTournytt
Scroll to Top