Det var i förra veckan som en greenfeespelare träffades av ett utslag och fick allvarliga skador // Foto: Getty Images

Nyheter

Obehaglig olycka på Bro Hof – man träffad av boll, förlorade synen

Greenfeegäst träffades av drive. Blev av med synen och krossade käke och näsben.

Text: Martin Strömberg • 2021-07-12 Uppdaterad 2021-07-13

Det är ganska vanligt med incidenter och olyckstillbud i samband med golfspel, både för spelare och banpersonal. Oftast slutar det inte med allvarliga skador men då och då händer riktigt otäcka olyckor i samband med golfspel.

Förra veckan var olyckan framme på Bro Hof Stadium Course då en man i 30-årsåldern träffades av ett utslag då sällskapet släppte igenom en tvåboll på det femte hålet. Tvåbollen som skulle gå igenom slog ut från vit tee medan mannen och hans spelpartners väntade vid röd tee. När spelare nummer två skulle slå ut slog han en snaphook som olyckligtvis träffade mannen 100 meter längre fram i ansiktet med otäcka bestående skador som följd.

Mannen opererades senare men förlorade synen på ena ögat, fick käkbenet krossat, bröt näsan och ådrog sig dessutom nervskador.

Inblandade, närvarande och personal på Bro Hof blev naturligtvis oerhört illa berörda av händelsen. Anläggningens VD och banchef Jonas Lindgren var själv på plats och vill gärna rikta en uppmaning om att alltid söka skydd vid minsta risk och att vara rädda om varandra på golfbanorna.

– Detta var en ren olyckshändelse och inget slarv, men man blir oerhört illa berörd och jag vill verkligen vädja till alla att alltid ta det säkra före det osäkra både när det gäller banpersonal och medspelare. Man hinner inte reagera på en boll som kommer i hög hastighet och det är alltid säkrast att ta fullt skydd helt bakom ett träd eller bakom bagen, säger Lindgren till Svenskgolf.se.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2021-07-12
NyheterBro HofGolfsverigeNyheter
Rulla till toppen