Champions Choice, nya läckra lyxputters från Scotty Cameron.

Utrustning

Nya lyxputters från Scotty Cameron

I nya putterlinjen Champions Choice hämtar Scotty Cameron inspiration från putters han gjort till majorvinnare.

Text: Olof Åsgård • 2021-07-20 Uppdaterad 2021-07-20

Den välkände puttertillverkaren Scotty Cameron lanserar en ny serie med tre puttermodeller. Scotty Cameron Champions Choice är en begränsad upplaga med Camerons klassiska Newport-, Newport 2- och Flowback 5.5-modeller.
Inspirationen till nya serien har amerikanen hämtat från putters han tillverkat åt majorvinnare genom åren såsom den Newport 2-putter Brooks Koepka använde vid sina två raka US Open-vinster 2017 och 2018. 

I nya serien plockar Cameron tillbaka den ikoniska Button Back-teknologin med tre knappar bakom träffytan, som även den har ett bekant utseende. Träffytans insert är tillverkad i teryllium och backas upp av ett nytt vibrationsdämpande material mellan putterhuvudet och inserten. Senast Cameron återvände till sin klassiskt rostfärgade insert var för två år sedan med begränsade Teryllium T22-serien som blev framgångsrik, vilket gjorde insertvalet för nya lyxserien enkelt. 

Champions Choice är smidda i 303 rostfritt stål där teryllium, det dämpande materialet och button back-teknologin ska sätta bra rull på bollen med en mjuk känsla i händerna. Newport och Newport 2 har volframsvikter i tå och häl. Flowback 5.5 har också extravikter i stål. Vikterna ska hjälpa till med stabiliteten och MOI (tröghetsmoment).
Den som vill lägga vantarna på och sänka fler birdieputtar med en Champions Choice-putter behöver söka upp utvalda golfbutiker och ha minst 8 000 kronor på fickan.  

– Jag älskar denna design och tanken bakom den. Champions Choice hyllar tourspelare och segrarna de tagit genom åren med våra putters. Att kunna erbjuda dedikerade golfare samma nivå av prestanda är fantastiskt, säger Scotty Cameron i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Häng med till golfens Silicon Valley

Scotty Cameron Champions Choice
Pris: 8 000 kronor
Modeller: Newport Button Back (endast höger), Newport 2 Button Back (höger och vänster), Flowback 5.5 Button Back 
I utvalda golfbutiker: 6 augusti

Scotty Cameron Champions Choice.
Scotty Cameron Champions Choice.
Scotty Cameron Champions Choice.

Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Olof Åsgård • 2021-07-20
UtrustningPuttersScotty CameronTitleistUtrustning
Scroll to Top