Super Select Newport, Newport Plus, Newport 2, Newport 2 Plus, Newport 2.5 Plus och Squareback 2 landar i butik under mitten av mars månad.

Ny Super Select-serie från Scotty Cameron

Tio modeller pytsas ut i två omgångar under våren.

Text: Eric Franzén • 2023-01-24 Uppdaterad 2023-01-24

2020 introducerades Special Select-serien, som gav oss uppdaterade versioner av mer eller mindre klassiska Scotty Cameron-modeller. När nu den amerikanska puttergurun lyfter på skynket till en ny serie vid namn Super Select väntar… ja, fler uppdaterade eller nya versioner av mer eller mindre klassiska Scotty Cameron-modeller.

De tio modellerna i Super Select-serien introducerar dock några nya tekniska och designmässiga grepp som vi tidigare inte sett i Scotty Camerons officiella kollektioner.

En av dessa är den dubbla fräsningsprocessen för träffytan, där den första mer djupgående omgången efterföljs av ytterligare en fräsning som jämnar till kanterna i mönstret. Något som ger en jämnare nivå på den del av träffytan där kontakten med bollen sker.
Nytt är också skaftinfästningen “I-Beam” som finns på åtta av modellerna. Denna frigör vikt som ompositionerats i tå och häl för att öka huvudenas förlåtande egenskaper. 

De putters i serien som är av en flermaterialskonstruktion kommer nu med interna vikter i stål eller volfram under den bottenplatta av aluminium som finns i sulan.  

Scotty Cameron fortsätter också att ta fram nya stabilitetstfrämjande Plus-modeller, där fyra Newport-huvuden presenteras i utökad och bredare storlek.

Super Select-serien lanseras i två omgångar. Det första släppet (bilden ovan) sker 17 mars och omfattar modellerna Super Select Newport, Newport Plus, Newport 2, Newport 2 Plus, Newport 2.5 Plus och Squareback 2. De fyra återstående modellerna (bilden nedan) Super Select Fastback 1.5, Del Mar, GOLO 6 och GOLO 6.5 dyker sedan upp i butikerna den 19 maj. Priset då? Det ligger på 4 999 kr.


Text: Eric Franzén • 2023-01-24
UtrustningPuttersScotty CameronTitleistUtrustning
Rulla till toppen