Maja Stark (t.v.) och Madelene Sagström trivs utmärkt tillsammans på TPC Harding Park. /// FOTO: Mike Mulholland/Getty Images

LPGA

Full pott och svenskorna redan klara för semi!

Det svenska laget är obesegrade efter två dagars spel.

Text: • 2023-05-06 Uppdaterad 2023-05-06

Här hittar du veckans ledartavlor

De svenska spelarna verkar trivas på TPC Harding Park i San Francisco där International Crown avgörs.

– Vi har haft så mycket kul denna vecka, och det känns som det varit till vår fördel, säger Anna Nordqvist till LPGA-tourens sajt.

Madelene Sagström och Maja Stark beserade den kinesiska duon Ruoning Yin och Xiyu Lin med 2&1. Samma resultat för Anna Nordqvist och Caroline Hedwall i deras möte med Yu Liu/Ruixin Liu. Även under fredagen avgjordes spelet i form av fyrboll bästboll.

Duon Sagström/Stark tog under hålen 5-8 en stabil ledning (3 upp) och sedan spelade det ingen roll att kinesiskorna lyckades knipa det tolfte hålet. 

– Det som funkar bra för oss är att vi studsat fram och tillbaka. Hon spelar bra på ett hål, jag spelar bra på nästa. Det är extremt skönt att ha henne vid min sida och ha så mycket tro på hennes spel, säger Sagström om sig själv och spelkamraten Stark.

Anna Nordqvist/Caroline Hedwall hade det lite tuffare efter en fantastisk stark inledning med birdie på fem av de första sex hålen och en ledning med 3 upp. Kinesiskorna spurtade dock nästan ikapp innan Caroline Hedwalls birdie på 16:e hålet i praktiken säkrade segern. 

Segrarna innebär att svenskorna redan är klara för semifinal, trots att det återstår ytterligare en dags poolspel. I Sveriges grupp har Kina fortfarande en chans att snuva det stjärnfyllda USA-laget på den andra semifinalplatsen. De behöver dock Sveriges hjälp med att nolla USA…

I Pool B är det däremot redan klart: Thailand har, precis som Sverige, vunnit samtliga matcher och även Australien är klara för semifinal 3,5 poäng efter fyra matcher. Överraskningen i gruppen är att regerande mästarna Sydkorea fortfarande inte har en enda poäng.

Semifinaler och finaler kommer att spelas på söndag.

Kolla in klippet nedan med höjdpunkter från fredagens spel.


Text: • 2023-05-06
TournyttAnna NordqvistCaroline HedwallLPGAMadelene SagströmMaja StarkTournytt
Rulla till toppen