Malin Spångberg, Rasmus Rosin och Ebba Olsson plockade hem gulden när första upplagan av Simulator-SM avgjordes i Skövde // Foto: Göran Söderqvist

Historiska svenska mästare korade

Fyra lyckliga svenska mästare fick ta emot sina guldmedaljer i Skövde.

Text: Svensk Golf • 2023-02-04 Uppdaterad 2023-02-08

Malin Spångberg, Ebba Olsson, Johan Kammerstad och Rasmus Rosin. Så heter mästarna vid det första svenska mästerskapet i simulatorgolf.

Spelplats var Arena Skövde när simulatorgolf tog svensk golf in i RF:s SM-vecka vinter. Rasmus Rosin tog dubbla guld, genom att vinna både match och duell.

– Vilken match vi fått se, utbrast kommentator Peter Jonsson i SVT:s direktsändning när matchen mot Anton Moström avgjordes på 17:e greenen på Barsebäck Ocean Course.

Rasmus var åtta under par efter sex birdies och en eagle när de båda finalisterna tog i hand och tackade varandra för en god match.

Expertkommentator Jonnie Eriksson konstaterade:

– Det här har inte Anton förlorat, det här har Rasmus vunnit.

-Det var jättekul. Det var bra spel från start till mål. Båda spelade bra, Anton satt en chip och jag sänkte ett slag och så delade vi många hål på birdie så en jätterolig match att spela. Det här kommer jag att minnas för alltid, första gången som detta mästerskap spelas och jag får ta två guld, sa Rasmus Rosin efter avslutat spel till SVT.

Rasmus Rosin trivdes i Arena Skövde och tog hem dubbla guld i Simulator-SM:s första upplaga // Foto: Göran SöderqvistÄven damernas match var välspelad. Segrarinnan Malin Spångberg gjorde sex birdies på sin väg mot det historiska SM-guldet. Hon hade tagit ledigt från sitt jobb som förskollärare för att överhuvudtaget kunna spela SM och på förskolan följde alla barn och lärare Malins match via SVT:s livesändning.

-Mina nerver nästan tog över här mot slutet kändes det som. Jag fokuserade på att bollen skall framåt, det är det enda bollen skall, den skall framåt. Jag är mest nöjd att jag vågade släppa lös drivern och lita på mitt spel. Lita på att slagen och formen är där, sa Malin till SVT efter segern.

Även segrarinnan i duell, Ebba Olsson, hade supportrar på hemmaplan som följde spelet. Hon jobbar inom vården och på hennes avdelning följdes Ebbas väg mot SM-guld.

-Den bästa födelsedagspresenten på länge. Jag jättenöjd att jag tog mig hit och till kvartsfinal. Att jag skulle ta SM-guld var ett drömscenario. Så jag är jättenöjd att simulatorgolf har blivit en grej, då jag inte gillar att vara ute på vintern, sa en skrattande Ebba till SVT efter segern. 

Alla medaljörerna fick ta emot sina medaljer vid en ceremoni på Hertig Johans torg i central Skövde som inledning på kvällens After Game. Hanna Ferm tog över på scen när alla medaljer var utdelade.

Reportage från finalspelet i paragolfklassen: Kung Kammerstad tog dubbla guld.


Herrar Match

1. Rasmus Rosin, Landeryds GK
2. Anton Moström, Örebro CG&CC
3. Jonas Gullberg, PGA Sweden National
3. Pontus Stjärnfeldt, Haninge GK

Damer Match
1. Malin Spångberg, Falun Borlänge GK
2. Andréa Nord, Glasrikets GK Växjö
3. Alice Johansson, Gävle GK
3. Ebba Olsson, Trummenäs GK

Herrar Duell
1. Rasmus Rosin, Landeryds GK
2. Jesper Sandborg, Landeryds GK
3. Jonas Gullberg, PGA Sweden National
3. Felix Pålson, Lidingö GK

Damer Duell
1. Ebba Olsson, Trummenäs GK
2. Kajsalotta Svarvar, Halmstad GK
3. Andréa Nord, Glasrikets GK Växjö
3. Alice Johansson, Gävle GK

Paragolf Match
1. Johan Kammerstad, Askersunds GK.
2. Oskar Jonsson, Karlskoga GK
3. Philip Arm, Landeryds GK
3. Jesper Gutke, Dynekilens GG

Paragolf Duell
1. Johan Kammerstad, Askersunds GK.
2. Oskar Jonsson, Karlskoga GK
3. David Persson, Borås GK
3. Philip Arm, Landeryds GK


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Svensk Golf • 2023-02-04
TournyttAnton MoströmEbba OlssonMalin SpångbergRasmus RosinSimulatorgolfSkövdeSM-veckan
Rulla till toppen