Fem nöjda medaljörer från sista dagen av SM-veckan. Från vänster: Jesper Gutke, Philip Arm, David Persson, Johan Kammerstad och Oskar Jonsson // Foto: Göran Söderqvist

Kung Kammerstad tog dubbla SM-guld

Vann både match och duell under avslutningen i SM-golfen.

Text: • 2023-02-05 Uppdaterad 2023-02-05

Johan Kammerstad lämnade Skövde och SM-veckan med dubbla guld. Dagens finalpass för paragolfare innebar två möten mellan Johan Kammerstad och Oskar Jonsson. Finalen i match på Barsebäcks Ocean Course inledde och det blev en svängig historia. Inför 18:e hålet ledde Kammerstad med ett upp men chippade ned i en bunker och Jonsson utjämnade.

Finalmatchen, den första i historien, avgjordes via extra hål.   
    
Efter att ha slagit sig till högra ruffen stod Kammerstad med 163 meter kvar och en järn-6 i händerna. Det slaget satte han upp innanför den cirkel på 2,4 meter som innebär att nästa slag räknas som sänkt.

I SVT:s sändning kallades slaget för mästerligt. När Jonsson inte lyckades matcha birdien stod det klart att Johan Kammerstad från Askersunds Golfklubb spelat hem matchspelet i SM i simulatorgolf.
 
I SVT:s sändning intervjuades Kammerstad direkt efter segern av Peter Jonsson.

– Det blev spännande på slutet. Jag tycker att närspelsslagen är väldigt svåra, så jag klantade till det på 18:e. Slagmässigt var det bra och så fick jag till det på särspelshålet med inspelet.

– Det är jättekul. Jag har aldrig spelat indoor golf förut, jag har sågat det tidigare. Men nu när jag har testat så är det helt fantastiskt, det är jättekul och perfekt vintertid.

Finalen i duell slutade även den med seger för Kammerstad. Denna gång avgjorde han på hål 17 och segersiffrorna skrevs till 3/1. 

Det blev dubbla silver för Oskar Jonsson från Karlskogas Golfklubb. I intervju efter spelet fick han frågan hur man kan följa honom framöver. Svaret förvånade lite. Ni hittar mig på Spotify som Oskar With K.

Att vara del av ett stort idrottsevenemang innebär nya upplevelser. Under söndagen flyttades starttiderna av golfens finaler för att skidtävlingen på Billingen drog ut på tiden.

Nästa år är det Luleå och Boden som är värdstäder för SM-veckan vinter. Simulatorgolf finns med all säkerhet med på programmet även då.

Resultat:   

Match
1. Johan Kammerstad, Askersunds GK.
2. Oskar Jonsson, Karlskoga GK
3. Philip Arm, Landeryds GK
3. Jesper Gutke, Dynekilens GG

Duell
1. Johan Kammerstad, Askersunds GK.
2. Oskar Jonsson, Karlskoga GK
3. David Persson, Borås GK
3. Philip Arm, Landeryds GK


Text: • 2023-02-05
TournyttDavid PerssonJesper GutkeJohan KammerstadOskar JonssonPhilip ArmSimulatorgolfSM-veckan
Rulla till toppen