Rory McIlroy inledde BMW Championship på FedExCup-rankingens sjundeplats. Foto: Getty Images.

McIlroy störd av radiostyrd golfboll

Märkliga scener utspelade sig på 15:e greenen under det tredje varvet av BMW Championship.

Text: Oskar Nilsson • 2022-08-21 Uppdaterad 2023-03-01

När Rory McIlroy och hans spelpartner Scott Stallings var framme på det 15:e hålet under lördagens rond av BMW Championship på Wilmington Country Club dök plötsligt en tredje golfboll upp på greenen.

En man från publiken tog sig in på greenområdet och släppte ner en radiostyrd golfboll som han sedan försökte styra ner i hålet. En uppvisning som inte uppskattades av McIlroy. Nordirländaren gjorde några försök att knuffa bort bollen med sin putter innan han till slut tog upp bollen i handen och kastade ner den i ett närliggande vattenhinder.

Se de bisarra scenerna här:

– Det var inte direkt något jag hade förväntat mig att se under en lördagseftermiddag, sa Scott Stallings efter ronden och berättade även att han tyckte McIlroy hanterade situationen på ett bra sätt.

Efter tre spelade varv ligger Rory McIlroy på en delad tiondeplats i BMW Championship, fem slag bakom ledaren Patrick Cantlay. Nordirländaren fick en tuff start på lördagens rond och tog sig till slut runt på ett under par efter bland annat fyra birdies sista nio. Bättre gick det för Stallings som i och med sin rond på 66 slag placerat sig på en delad andraplats inför söndagens avgörande.Text: Oskar Nilsson • 2022-08-21
TournyttPGA TourRory McIlroyScott Stallings
Rulla till toppen