Talor Gooch är en av tre spelare som vill häva avstängningen från PGA Tour för att kunna spela FedEx-slutspelet på torsdag // Foto: Getty Images

FedEx-cup

Idag avgörs det: Ska LIV-spelarna få spela FedEx-slutspelet

"Deras skada är helt självförvållad"

Text: Martin Strömberg • 2022-08-09 Uppdaterad 2022-08-09

I förra veckan lämnade elva spelare som anslutit till LIV Golf Invitational Series in en stämningsansökan mot PGA Tour. Tre av spelarna, Talor Gooch, Matt Jones och Hudson Swafford, sökte också en tillfällig hävning av den avstängning som PGA Tour utfärdat för att kunna spela slutspelet i FedEx-cup som inleds i Memphis på torsdag.

Under tisdagen hålls förhandlingarna i San Jose, Kalifornien, utan några av spelarna på plats.

PGA Tour svarade på spelarnas stämningsansökan under måndagen och man skrev bland annat: ”Spelarna har väntat nästan två månader med att söka befrielse från avstängningen trots att de vetat exakt vad som skulle hända. Man kan inte både ha kakan och äta den”

Och vidare: ”Genom att ansluta sig till LIV har spelarna brutit mot PGA Tours reglemente och deras skada är helt självförvållad.”

Flera andra LIV-spelare som också kvalificerat sig för FedEx-slutspelet har dock valt att stå utanför stämningsansökan, till exempel Brooks Koepka, Dustin Johnson och Matthew Wolff.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2022-08-09
TournyttFedex CupHudson SwaffordLIV Golf Invitational SeriesMatt JonesPGA TourTalor GoochTournytt
Rulla till toppen