Brooks Koepka, nästa stjärna att lämna PGA Tour för LIV Golf? Foto: Getty Images

Brooks Koepka har valt LIV Golf

Dragit sig ur veckans PGA Tour-tävling och ser ut att gå till LIV Golf.

Text: Olof Åsgård • 2022-06-22 Uppdaterad 2022-06-23

Uppdatering torsdag 08.00. Under onsdagen bekräftades det att Brooks Koepka valt att gå till LIV Golf.

Brooks Koepka har tidigare sagt att han inte bryr sig ett dugg om vare sig PGA Tour eller nystartade LIV Golf Invitational Series, han bryr sig bara om majortävlingar. 

Nu verkar det som att han ändå bryr sig om vad LIV Golf har att erbjuda och enligt Telegraph och Sky Sports är han klar för nya tourens andra deltävling som spelas i Portland 30 juni till 2 juli. 

Om den fyrfaldige majorvinnaren går till LIV Golf förväntas han gå samma öde till mötes som alla andra som tagit samma kliv – avstängd från PGA Tour-arrangerade tävlingar.

Brooks Koepka har redan börjat distansera sig från PGA Tour genom att sent dra sig ur veckans tävling Travelers Championship och han har även tagit bort ”PGA Tour Player” från sin beskrivning på sociala medier. 

Phil Mickelson, Dustin Johnson, Louis Oosthuizen, Sergio Garcia, Lee Westwood och Ian Poulter var de största namnen som spelade första deltävlingen i London. 

Efter det har Bryson DeChambeau, Patrick Reed och Abraham Ancer blivit klara för nästa deltävling i Portland.

Brooks Koepkas yngre bror Chase (rankad 1 607 i världen) spelade första LIV-tävlingen. Han slutade delad 33:a och fick 1,5 miljoner kronor för det. Förra veckan kom Brooks (rankad 19:e i världen) 55:a i U.S. Open. En placering som han inkasserade 400 000 kronor för. 


Morikawa säger nej

Rory McIlroy, Justin Thomas och Jon Rahm går i första ledet av spelare som tänker stanna kvar på PGA Tour. Världsfyran Collin Morikawa har också alltid sagt att han ämnar att spela på PGA Tour och i majors. Helt oväntat kom rykten om att han skulle börja spela på LIV-touren. Morikawa var snabb att skjuta ner dem.
– Jag har sagt sedan i februari på Riviera att jag stannar på PGA Tour och inget har förändrats sedan dess, skriver Morikawa på sin Twitter.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Olof Åsgård • 2022-06-22
TournyttBrooks KoepkaLIV Golf Invitational SeriesTournytt
Rulla till toppen