Thomas Björn golvades av Annika Sörenstams sällskap. Foto: Getty Images

Scandinavian Mixed

Björns enorma hyllning till Annika – jämför med ikoner

KUNGSBACKA. Thomas Björn har spelat färdigt. Men med tanke på att han fick gå de första två varven med Annika Sörenstam lär han ändå aldrig glömma veckan på Vallda.

Text: Jesper Johansson • 2021-06-11 Uppdaterad 2021-06-11

Thomas Björns medverkan i Scandinavian Mixed är över för den här gången.
Trots en 70-rond på fredagen lyckades han inte ta sig vidare till helgens spel då han totalt slutade ett under par, vilket är ett par slag ifrån kvalgränsen.

Men Ryder Cup-kaptenen lär vara ganska nöjd med sin upplevelse ändå. Han skriver nämligen själv att det var enormt stort för honom att spela med Annika Sörenstam under de första två varven.

”Det är egentligen bara två gånger jag blivit starstruck på golfbanan… Då jag spelade med Jack Nicklaus och med Seve Ballesteros.
Idag var tredje gången… Annika Sörenstam är troligen en av Skandinaviens största atleter. Hennes resultat är spektakulära. Hedrad och ödmjuk. Tack så mycket, Scandinavian Mixed”.

Väldigt fina ord från den store dansken. Med tanke på hur många golfspelare han någon gång delat en fairway med är det här speciellt. Någon undrade i en kommentar om inte Tiger Woods skulle vara med på listan.
Thomas Björn svarade:
”Jag tror det har att göra med tajming. Jag spelade med Tiger när vi båda var nya på touren 1997. Svårt att bli startstruck då… Han är den bäste jag gått en fairway med. Otrolig”.Text: Jesper Johansson • 2021-06-11
TournyttAnnika SörenstamJack NicklausScandinavian MixedSeve BallesterosThomas BjörnTiger WoodsTournytt
Rulla till toppen