Bästa golfbanorna på Sardinien
Is Molas på södra Sardinien är ett speltips från globetrottern.

Bästa golfbanorna på Sardinien

En ö med lysande utsikter. Sardinien har ett dussintal banor och Is Molas är en av de bättre menar Reseexperten. På fastlandet finns flera spelvärda banor runt Venedig.

FRÅGA: Vi är en familj på tre som ska åka på golfresa till Sardinien. Några spelar men inte alla, därför skulle vi gärna vilja bo på ett ställe där det är nära till både bra golf och bra stränder. Känner du till någon bra bana?

SVAR: Det finns cirka ett dussintal golfbanor på Sardinien och den jag själv spelat heter Is Molas och det är i sanning en bra golfanläggning med 27 hål. Hotell finns i direkt anslutning till banan. Utan att kunna alltför mycket om övriga banor så skulle jag ändå tipsa om just Is Molas eftersom ni inte kommer att bli besvikna. Is Molas ligger i närheten av Cagliari.

 

FRÅGA: Vi är i Caorle cirka 8 mil nordöst om Venedig och skulle vilja spela en riktigt bra golfbana. Enligt en reseledare så ska det finnas en Europatourbana cirka 1 timme härifrån, men han visste inte var den låg eller vad den hette. Har du nåt tips? Vi har bil och kan tänka oss att åka 1-1,5 timme enkel resa.

SVAR: Den europatourbana som reseledaren hänvisar till är nog en av banorna runt Milano eller Bergamo. Vilken av dem han menar vet jag inte då det finns en hel del i det området som stått värd för en tävling av den digniteten. Men runt Caorle finns det också en del sköna och trevliga banor. En är Circolo Golf Venezia och Pradelli Torri Golf. Fina banor som sagt som inte bör missas.

 

FRÅGA: Jag och min bror hade tänkt åka på en kortare golfresa nu i sommar cirka 4 dagar. Ingen av oss har golfat utanför Sverige förut och är lite nya på området. Vi spelar mest på kul och för att umgås, och är inte direkt ute efter några toksvåra PGA-banor, annars är vi öppna för förslag! Är det något land/område som du kan rekommendera på rak arm? Vi har hcp 20 och 21.

SVAR: Jag skulle i det läget satsa på Danmark och Jylland. Där finns många trevliga banor med karaktär som inte är toksvåra. Testa gärna Esbjerg GK som i mitt tycke är en av Europas bästa banor på ett bra sätt. Det är en gammal hederlig bana med trevligt klubbhus. Även Brundtlandbanen GK i Toftlund kan rekommenderas. Om ni sen vill ha något riktigt lätt så spela Kolding GK. Vill ni ha en bana som biter ifrån lite mer så är Royal Oak i Jels att föredra. Bästa boendet i området runt Kolding tycker jag nog är Hotel Koldingfjord.

 

FRÅGA: Såg i en artikel att du tipsat om Fjällbacka och Mjölkeröd. Har sommarstuga i Grebbestad, och Fjällbacka är ett självklart val. Tänkte höra om du har fler tips! Vi snackar avståndet mellan Göteborg och Strömstad. Har kollat en del på:
http://www.torrebygk.se/
http://www.sotenasgolf.se/

Några fler pärlor? Värt att åka 4mil norr om Grebbestad till Strömstad GK? Har kollat lite på några banor i trakterna Orust/Tjörn, vad sägs om Marstrand, åt Kungshamnshållet?

SVAR: I Bohuslän finns det en hel drös av vackra och tilltalande banor. Själv tycker jag särskilt mycket om Fjällbacka och Lyckorna. Strömstad GK är inte heller fel och sen finns ju genommysiga Skaftö där också. Sotenäs är en annan trevlig bana som ni gott kan spela. Torreby har ett skönt klubbhus och en tuff start på banan som sedan blir alltmer beskedlig.

 

FRÅGA: Jag bor i New York och spelar gärna golf under sommaren. Problemet är transport i och runt New York. Jag tränar gärna på piren på Hudsonsidan av Manhattan men när det gäller att spela en runda är det lite svårare. Var i New Yorks närområde kan jag spela då jag inte måste hyra bil? Och som är öppen för allmänheten, vilket många klubbar inte är, eller har krav på låg hcp.

SVAR: Jättesvårt att svara på din fråga. Som du säger är många banor i och runt New York inte öppna för allmänheten och med tanke på att du vill undvika att hyra bil så är ju frågan hur långt du är beredd att åka i taxi. Snackar vi dryga timmen så finns det ju banor som Bethpage som är kommunal. Den ligger förvisso åt fel håll för dig men bäst är nog ändå att du frågar runt i New York och kollar läget. Folk i diverse golfshoppar brukar ha bra koll på vad som gäller i området. Lycka till!