Easton satsar på Dubai
Klubbhuset på Dubai Creek. Foto: Easton Golf

Easton satsar på Dubai

Easton Golf satsar österut och lägger in Dubai i resekatalogen i höst. "Det känns som om ingenting är omöjligt där, och en spännande kombination med att spela väldigt bra golfbanor", säger Robert Lundgren, verksamhetsansvarig.

Researrangörerna har haft bråda dagar innan höstens/vinterns kataloger så här års brukar presenteras. I Easton Golfs utbud för den kommande säsongen ingår 16 destinationer. Några resmål är trotjänare, andra nya, som Dubai. Trots en ekonomisk inbromsning i emiratet och stoppade projekt tror Easton Golf, och även Golf Plaisir, att golfen i området kan locka svenskarna.

Easton erbjuder exempelvis en veckolång resa till Dubai där fyra ronder väntar, två på Dubai Creek GC och två på Emirates GC med spel på slingorna Faldo och Majlis.

- V har valt de absolut bästa banorna, säger Robert Lundgren, verksamhetsansvarig på Easton Golf. Dubai är ju ganska exceptionellt och det finns väldigt mycket att göra utöver golfen Här finns världens högsta hus och världens största shoppingcenter. Det känns som om ingenting är omöjligt där, en spännande kombination med att spela väldigt bra golfbanor.

Hur kommer det sig att ni valde just Dubai?
- Vi har fått förfrågningar. Och vi tyckte det skulle vara spännande att utveckla vår portfölj och komma med något som känns nutidsenligt, och som vi tror har en stor potential framöver. Vi tror vi kommer att ha väldigt nöjda gäster som kommer hem därifrån.

I oktober fylls de första planen från Arlanda och Kastrup med destination Dubai.