Puma Alphacat Nitro lanseras i tre olika färger.

Golfskor

Puma satsar på komfort

Alphacat Nitro baseras på mellansula från bolagets löparskor.

Text: Eric Franzén • 2023-04-20 Uppdaterad 2023-04-20

Golfskor med stor tonvikt på komfort har blivit ett allt populärare inslag i återförsäljarnas hyllor. Ett av de allra senaste tillskotten i det växande segmentet kommer från Puma. Den nya spiklösa modellen Alphacat Nitro införlivar mellansulan Nitro Foam som tidigare använts i bolagets löparskor. Denna baseras på ett skumliknande material som innehåller ett antal mindre bubblor av kväve, vilka ska bidra till både dämpning samt återgivning av den energi som alstras mot marken. 

Passformen har setts över genom en ny läst som begåvats med en smalare hälbygel samt ett något större utrymme i tåpartiet. En konstruktion som ska främja ett naturligt rörelsemönster i framfoten samtidigt som hälbygeln bidrar till ökad stabilitet och hjälper till att centrera foten över mellansulans dämpning.

Ovandelen är tillverkad i Mesh-materialet EXOShell, som impregnerats med en tunn TPU-film för att säkra skons vattentäta egenskaper  .

Undertill väntar en yttersula i ett gummimaterial där dobbmönstret utformats med två olika styvhetsgrader. Under foten är därför dobbarna något mjukare för att ge bättre komfort, samtidigt som de gjorts något hårdare vid kanterna för att stärka stabiliteten och fästet. 

Alphacat Nitro kommer i tre olika färger och har precis landat i svenska butiker, där skon kostar 1 800 kronor.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Eric Franzén • 2023-04-20
UtrustningGolfskorPuma GolfSkorUtrustning
Scroll to Top