Jesper Svenssons seger och snabba etablering på DPW World Tour övertygar. Foto: Getty Images

Tournytt

TourTempen: ”Tagit DP World Tour med storm”

I TourTempen listar vi heta spelare, tävlingsmässiga bottennapp och annat som förtjänar att ventileras.

Text: Martin Strömberg • 2024-03-25 Uppdaterad 2024-03-25

Glödhet

Jesper Svensson. Efter två andraplatser tidigare under rookiesäsongen i South African Open och Bahrain Championship kom äntligen den första segern i Porsche Singapore Classic. Det var Svenssons blott 14:e start på DP World Tour och Svensson har verkligen tagit DP World Tiour med storm under sin första säsong. Nu är 28-åringen från Bro Bålsta och Uppsala uppe på tredje plats på Race to Dubai och 102:a på OWGR (Official World Golf Ranking). En utveckling som gett eko i Golfvärlden.

Het

Ingrid Lindblad. Den svenska amatörvärldsettan fortsätter att leverera på college. I helgen vann hon säsongens tredje och collegekarriärens 14:e individuella tävling. Det gör att Lindblad satte nytt regionrekord i Southeastern Conference och är den som har vunnit mest under sin tid på Louisiana State University.

Varm

Nelly Korda. Klarade av de svåra vindförhållanden i veckans Fir Hills Seri Pak Championship bäst och tog sin tionde seger på LPGA Tour trots att hon gjorde tre bogeys sista fyra hålen. Korda besegrade Ryann O’Toole på första särspelshålet och Korda är återigen världsetta och leder dessutom säsongsrankingen Race to CME Globe.

Mikael Lindberg. En femteplats den här veckan i Calcutta tog Lindberg tillbaks till toppen av Road to Mallorca och mycket talar för att sejouren på Challenge Tour bara blir ettårig för den 33-åriga stockholmaren.

Xander Schauffele. Han får ibland kritik för att han inte vinner tillräckligt ofta. Men världsfemman spelar istället på en jämnare nivå än alla andra. Schauffele har inte missat en kvalgräns sedan Masters 2022, över 700 dagar sedan. Han har på den tiden 42 raka klarade kvalgränser.

Sval

Jordan Spieth. På sina fyra senaste starter har Spieth resultatraden DQ-D30-MC-MC och formen inför hans favoritmajor, The Masters på Augusta National, hade knappast kunnat vara sämre.

Iskall

Justin Thomas. Thomas brände bland annat en putt från 60 centimeter och tappade totalt över sju (!) slag mot övriga spelare på greenerna under tredje ronden av Valspar Championship. Thomas slutade på en delad 64 :e plats och puttproblem är ingenting man längtar efter med två veckor kvar till årets första major.

Kevin Kisner. Den fyrfaldige segraren på PGA Tour har haft det tungt under 2024. Kisner har missat kvalgränsen i samtliga fem tävlingar som han ställt upp i och rasat till plats 506 på OWGR. I början av 2023 var han på 31:a plats.

Läs också:


Text: Martin Strömberg • 2024-03-25
TournyttJesper SvenssonTournyttTourTempen
Scroll to Top