Seamus Power lyckades med konststycket att göra hole in one två slag i rad på Augusta Nationals korthålsbana // Foto: Getty Images

Galen par 3-tävling – irländaren gjorde hio två hål i rad

Världsettan stod för en slam-dunk.

Text: • 2023-04-06 Uppdaterad 2023-04-06

Den traditionsenliga familjefesten på Augusta Nationals par 3-bana hölls under onsdagen och det var som vanligt en stor familjefest med massor av barn och familjemedlemmar till spelarna på plats.

Tävlingen innehöll också en del fina slag. Irländaren Seamus Power lyckades bland annat med konststycket att göra hole in one inte bara en gång, utan två gånger. Dessutom två hål i rad. Först hittade han rätt på det åttonde hålet och sedan spann Power i bollen även på det nionde hålet. Även Bubba Watson lyckades hitta rätt och världsettan Scottie Scheffler stod för en klassisk slam-dunk på det nionde hålet.

Totalt har det genom åren gjorts 107 hios sedan 1960 i tävlingen och det är faktiskt två spelare som tidigare gjort hio två hål i rad, Claude Harmon 1968 och Toshi Izawa 2002.

Själva tävlingen vanns av Tom Hoge som gick på 21 slag, sex under par och även Hoge lyckades göra hio på det åttonde hålet.

Se alla fullträffar från Par 3-tävlingen här nedanför.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: • 2023-04-06
TournyttAugusta NationalBubba WatsonScottie SchefflerSeamus PowerThe Masters
Rulla till toppen