Saken är klar. Viktor Hovland vinner Hero World Challenge på Bahamas – igen. Bild: Getty Images

PGA Tour

Hovland tillbaka topp 10 på världsrankingen

Avancerade tre platser i och med segern på Bahamas. McIlroy kvar som världsetta.

Text: Bo Hansson • 2022-12-05 Uppdaterad 2022-12-05

Viktor Hovland har haft ett rätt trögt år – för att vara Viktor Hovland.
Visserligen vann han tidigt på året när han i januari tog hem Dubai Desert Classic, en av fem Rolextävlingar på DP World Tour-schemat. Efter den segern var norrmannen trea på världsrankingen.
Trög säsong kanske är ett orättvist epitet. Viktor Hovland har haft sex topp 10-placeringar sedan segern i Dubai, bland annat var han delad fyra i The Open på St Andrews, men han har inte varit med och slagits om segrar i den omfattning som vi vant oss vid sedan han blev proffs 2019.

Året började, som sagt, bra och på söndagen knöt han ihop säcken snyggt genom titelförsvaret i Hero World Challenge på Bahamas.
Hovland var två slag före Scottie Scheffler och har nu vunnit Tiger Woods inbjudningstävling två år i rad. Det är det endast Hovland och Woods som gjort.
Därmed är Viktor Hovland tillbaka topp 10 på världsrankingen (OWGR). I och med segern på Bahamas avancerar han från tolfte till nionde plats. Hovland är tredje högsts rankade europé bakom Rory McIlroy (1) och John Rahm (5).

Scottie Scheffler, som puttades ner från världsettatronen av Rory McIlroy i oktober, hade en chans att åter bli världsetta om han vann på Bahamas.
Nu blev han tvåa och stannar därmed kvar på andraplatsen på OWGR.Text: Bo Hansson • 2022-12-05
NyheterTournyttHero World ChallengeNyheterOWGRPGA TourTournyttViktor Hovland
Rulla till toppen