Bryson DeChambeau byggde på sig runt tjugo kilo på ett halvår. Bild: getty Images

Nyheter

DeChambeaus viktökning ledde till hälsoproblem

Medger att han fick biverkningar. ”Jag åt felaktigt i nästan ett och ett halvt år.”

Text: Bo Hansson • 2022-11-21 Uppdaterad 2023-03-01

Efter säsongen 2019 sa Bryson DeChambeau att han skulle ”komma tillbaka nästa år och se ut som. En helt annan person”.
Det gjorde han.
I juni 2020 hade DeChambeau lagt på sig tjugo kilo. Målet med förvandlingen var att kunna öka svinghastigeten och slå längst på PGA Tour.
Det gjorde han.
I september vann Bryson DeChambeau US Open på Winged Foot. DeChambeau slog bomb efter bomb från tee, träffade endast tre fairways på söndagen men kunde sedan slå korta järn eller wedgar från ruffen in mot green. Han hade visat at det gick att spela på ett annat sätt.
DeChambeaus kroppsliga förvandling gick snabbt och i en intervju med 5 clubs podcast nyligen medger han att det medförde oönskade bieffekter, skriver bunkered.co.uk.
– Det gav mig stora humörsvängningar. Jag åt saker som inte var bra för mitt system, saker som jag var känslig mot och till slut kom jag till en punkt där det blev lite för mycket. Jag åt felaktigt i nästan ett och ett halvt år och jag började må konstigt, min mage var helt körd, jag var superinflammerad, säger DeChambeau.

”Vetenskapsmannen” DeChambeau, som nu har ändrat diet och slimmat ner sig tio kilo, skickade också med en varning till dem som tänkt göra detsamma som han gjorde.
– Jag rekommenderar inte viktökning. Bli starkare, men gör det på ett hälsosamt sätt. Ta ett blodtest och ta reda på vad som funkar bäst för din kropp.

Bryson DeChambeau var som högst rankad fyra i världen. Det var 2021. Han gick över till LIV Golf 2022, vars tävlingar inte är berättigade till världsrankingpoäng, och är i dag rankad 57:a i världen.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Bo Hansson • 2022-11-21
TournyttBryson DeChambeauNyheterPGA Tour
Rulla till toppen