Albert Hansson och Didrik Ringvall Bengtsson är två av de spelarna som gör upp i JSM i simulatorgolf i helgen // Foto: Göran Söderqvist

JSM i simulatorgolf live 16.00 på Svensk Golf

Första upplagan av mästerskapet i simulatorgolf avgörs under lördagen.

Text: • 2022-11-12 Uppdaterad 2022-11-12

Lördag 12 november skrivs historia när första upplagan av JSM simulatorgolf avgörs på Indoor Golf i Nacka Forum i Stockholm. Finalerna som startar klockan 16.00 sänds live här på Svensk Golf.

Här hittar ni länken till Livesändningen

Till start kommer Sverige bästa juniorspelare i gräsgolf och bland de startande märks finalisterna från årets The Boys Amateur Championship Albert Hansson – Skaftö GK och Didrik Ringvall Bengtsson – Saltsjöbadens GK.

Bland flickorna är Nathalie Borg, Ringenäs GK, den högst rankade spelaren. Även hon hade framgång i Skottland i somras med en tredjeplats vid The Girls Amateur Championship som likt pojkarnas tävling avgjordes på Carnoustie Golf Links. Deltagarna vid JSM simulatorgolf har kvalificerats sig via Swedish Golf Team Invitation och via SGF Golf Ranking. Flickorna och pojkarna spelar om mästartitlar i två olika grenar:

• Traditionellt matchspel, som spelas på simulatorversionen av Barsebäcks Ocean Course.

• Duell 18 slag, en ny simulatoranpassad gren där spelarna turas om att slå slag mot ett mål och där avståndet till målet byts efter varje slag. Livesändningen kommer att kommenteras av John Lindberg som vid sin sida som expert kommer att ha herrlandslagets coach Jonnie Eriksson.

– Det är skillnad på golf i simulator och golf ute på gräs. Till exempel står du alltid plant i simulator. Det kommer också att gå mycket snabbare än gräsgolf, säger Jonnie Eriksson, coach för herrlandslaget.

– Detta är så nytt så vi tror inte att vi har några inomhusspecialister bland spelarna ännu, men det kommer säkert. Under JSM ska det bli extra intressant att se hur duellen upplevs. Idén kommer från ett test som har hämtat längder från PGA och LPGA Tour, säger Jonnie Eriksson.

Matchspel kvartsfinaler:

Pojkar

9:00 Albert Hansson vs. Sebastian Nilsson

9:00 Malte Lindell vs. Svante Palmgren

10:30 Didrik Ringvall Bengtsson vs. David Lundgren

10:30 Wilhelm Ryding vs. Nils Svanberg

Flickor

9:00 Nathalie Borg vs. Vakant

9:00 Alice Johansson vs. Alicia Roth

10:30 Elin Pudas Remler vs. Mira Berglund

10:30 Matilda Jonsson vs. Ebba Nordstedt

I Duell kommer fri lottning att ske på plats.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: • 2022-11-12
TournyttAlbert HanssonDidrik Ringvall BengtssonJonnie ErikssonJSMNathalie BorgSimulatorgolfTournytt
Rulla till toppen