En kanonrond förvandlades snabbt till en mardröm för Gavin hall under kvalet till Korn Ferry Tour // Foto: Getty Images (arkivbild)

Korn Ferry-spelare diskad efter telefonsamtal från caddie

Kanonrond blev mardröm för Hall.

Text: Martin Strömberg • 2022-10-21 Uppdaterad 2022-10-21

Det händer ofta att spelare blir diskvalificerade av olika anledningar runt om i golfvärlden. Men under första ronden av andra steget i kvalet till Korn Ferry Tour hände något som inte är så vanligt. Gavin Hall blev proffs 2017, och har haft några tunga år sedan dess som kantats av skador och en period av svingyips, framförallt med drivern.

Under 2022 har han plötsligt hittat spelet bättre och via en 17:e plats på PGA Tour Canadas Order of Merit kvalificerade Hall sig för andra steget i kvalet till Korn Ferry Tour. Under första ronden på Plantation Preserve Golf Club i Florida signerade Hall för mycket bra 66-rond (-6) men en timme senare fick han ett telefonsamtal från tävlingsledningen med beskedet att han blivit diskvalificerad.

Orsaken härstammade från det sjätte hålet, ett hål med ett stort pliktområde till vänster, och alla i bollen såg att Halls utslag plaskade när det landade. Då det inte fanns någon lämplig plats att droppan längre fram i fairway slog Hall ett andra utslag. Väl framme vid pliktområdet hittade Hall sin förstaboll och spelade vidare på den och räddade till sista ett par. Men enligt regel 18.3(a) är det inte tillåtet att slå en provisorisk boll om de två enda möjliga utfallen av ett slag är att bollen antingen är i pliktområdet eller i spel. Alltså hade Hall satt sitt andra utslag i spel och spelade därmed på fel boll när han fortsatte på sitt första utslag.

Ingen i bollen påtalade dock detta under spelet och när Hall slog sitt utslag på det sjunde hålet var det försent att rätta till misstaget genom att gå tillbaks och spela om från rätt plats.

En caddie till en de andra spelarna ringde däremot in efter ronden och meddelade tävlingsledningen vad som hänt och de meddelade i sin tur Gavin Hall beslutet att han blivit diskvalificerad.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2022-10-21
TournyttGavin HallKorn Ferry TourTournytt
Rulla till toppen