Nathalie Borg och Albert Hansson har ledningen efter 36 stentuffa hål av Swedish Golf Team Invitation på Barsebäck // Foto: Göran Söderqvist

Nathalie och Albert leder den stentuffa höstklassikern

Juniorerna härdas med långa dagar och bana uppsatt av erfarna proffs.

Text: Svensk Golf • 2022-10-09 Uppdaterad 2022-10-09

Tredje upplagan av Swedish Golf Team Invitation, avgörs 8-9 oktober på Barsebäck Ocean Course. I ledning inför söndagens avslutande 18 hål är Nathalie Borg – Ringenäs och Albert Hansson – Skaftö. Pojklandslagets coach, Carl Magnusson, var den som initierade Swedish Golf Team Invitation under pandemiåret 2020 med anledning av det inte gick att resa och tävla internationellt.

Målsättningen är att ge alla som deltar en internationell spelupplevelse gällande banuppsättning. Att det första speldagen spelas 36 hål utan uppehåll är ett sätt att ge spelarna möjlighet att testa det som många av dem möter när de tar steget över Atlanten för att spela collegegolf i USA. Efter 18 hål får de ett matpaket och fortsätter att spela. Banuppsättningen för Swedish Golf Team Invitation är en gruppuppgift som Carl leder. Redan 2020 fanns Niclas Fasth och i år stärktes gruppen upp med Peter Hanson och Caroline Hedwall.

Banuppsättningsgruppen diskuterar under arbetet inför Swedish Golf Team Invitation // Foto: Göran Söderqvist

Tre röster om vilken typ av bana spelarna möter:

– Vi försöker inte göra det orimligt svårt, utan utmanande för att spelarna skall behöva tänka golf, säger Carl Magnusson.

– Det är lättare att lära sig i praktiken när man faktiskt utsätts för det än när en coach står och pratar om det, säger Niclas Fasth

– Det handlar om att lära sig tänka golf, spela smart, taktiskt och strategiskt. Att välja när jag skall gå för en flagga och när jag skall backa ifrån, säger Peter Hanson.

I flickklassen jämnade det till sig rejält under de sista nio hålen under lördagen. I toppen inför avgörandet under söndagen finns fem spelare inom två slag från ledande Nathalie Borg.

– Mitt spel har visat sig väldigt bra här och jag har bevisat väldigt mycket för mig själv att jag kan, säger Nathalie Borg.

I pojkklassen är det också jämt. Segraren från årets Boys Amateur Championship, Albert Hansson, leder med tre slag före Didrik Ringvall Bengtsson, som var Alberts motståndare i finalen på Carnoustie. På samma avstånd från ledning finns även Filip Fahlberg-Johnsson.

– Vi har gått upp tidigt på morgonen och spelat 36 hål i lite blandat väder. Varmt ibland, lite vind, storm och ösregn. Det har varit roligt, säger Albert Hansson.

I morgon avgörs Swedish Golf Team Invitation, en tävling som redan under sitt tredje år blivit en riktig höstklassiker hos spelarna.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Svensk Golf • 2022-10-09
TournyttAlbert HanssonNathalie BorgSwedish Golf Team InvitationTournytt
Rulla till toppen