Kinas Ashun Wu fick plötsligt problem med sina utslag under veckans Open de España // Foto: Getty Images

Tournytt

Årets kortaste drive på DP World Tour – 52 meter

Wu hamnade i en plötslig formsvacka från tee.

Text: Martin Strömberg • 2022-10-08 Uppdaterad 2022-10-08

Det händer ju då och då att vi ordinära golfare av olika anledningar inte slår så långt från tee. När det gäller proffsen på de stora tourerna är det mindre vanligt, men det händer. Som under veckans Open de España på Club de Campo Villa de Madrid där Ashun Wu från Kina hamnade i en plötslig och kort formsvacka under andra ronden.

Efter att ha gjort tolv birdies, en bogey och resten par under tävlingens första 29 hål fick han problem med utslagen. Han missade grovt på både hål 12 och 13 med dubbelbogeys som följd på båda hålen. När han sedan kom till det 16:e hålet drog han till med en drive på häpnadsväckande 52 meter, i tjockruffen en bra bit kort om vanliga medlemstee. Därifrån kunde han inte göra mycket utan valde att chippa upp sig på tee, vilket han gjorde galant. Det blev till slut en dubbelbogey även där.

Wu tog sig ändå in på 72 slag på ronden, ett över par, och sedan dess har han hittat tillbaks till formen. Han delar 13:e plats efter tre ronder och gick på 68 slag på lördagen. Golf är i sanning ett märkligt spel.

Open de España leds efter tre ronder av hemmafavoriten Jon Rahm på 16 under par, ett slag före Min Woo Lee från Australien. Joakim Lagergren är bäste svensk på en fin delad elfteplats, fem slag bakom Rahm.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2022-10-08
TournyttAshun WuDP World TourJoakim LagergrenJon RahmMin Woo LeeTournytt
Scroll to Top