Åtta LIV-spelare av elva har nu gått åt sidan i rättsprocessen mot PGA Tour. Phil Mickelson är en av dem. Bild: Getty Images

LIV Golf

Mickelson drar sig ur stämningen mot PGA Tour

"Inte längre nödvändigt för mig att vara med i processen."

Text: Bo Hansson • 2022-09-28 Uppdaterad 2022-09-28

I augusti stämde elva LIV-spelare PGA Tour för, bland annat, missbruk av monopolställning och bruk av konkurrensbegränsande metoder.
Phil Mickelson gick i täten för de elva. Stämningen hade till och med hans namn, Mickelson et al vs PGA Tour, Inc.
Nu vill inte Phil Mickelson, Talor Gooch, Hudson Swafford och Ian Poulter stå bakom stämningen längre, skriver Golf Channel.
Tidigare har Jason Kokrak, Pat Perez, Carlos Ortiz och Abraham Ancer dragit sig ur.
Det innebär att det är endast fyra käranden kvar; Bryson DeChambeau, Peter Uhlein, Matt Jones och LIV Golf (som ställde sig bakom stämningen för några veckor sedan).

Under den senaste LIV-tävlingen, i Chicago, sa Phil Mickelson att ”nu när LIV finns med är det inte nödvändigt för mig att vara med”.
Och nu har han bestämt sig för att backa.
”Jag är fokuserad på att gå vidare och extremt glad över att vara en del av LIV, samtidigt som jag är tacksam för min tid på PGA Tour. Det känns bra att man äntligen lyssnar, respekterar och värderar spelarna på PGA Tour och att de förändringar som nyligen implementerats gagnar dem. Med LIV:s medverkan i rättsprocessen kommer spelarnas rättigheter att skyddas och jag känner inte längre att det är nödvändigt för mig att var med i processen”, skriver Phil Mickelson i ett uttalande.
Rättegången är planerad till januari 2024.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Bo Hansson • 2022-09-28
TournyttLIV GOlfPGA TourPhil MickelsonTournytt
Rulla till toppen