Bollen är kastad. Annika driven by Gainbridge at Pelican går in på LPGA-schemat nästa säsong. Bild: Getty Images

LPGA Tour

Sörenstam får egen tävling på LPGA Tour

The Annika ska spelas i Tampa, Florida. ”En otrolig ära.”

Text: Bo Steffensen • 2022-09-14 Uppdaterad 2022-09-14

Annika Sörenstam, tidernas mest framgångsrika spelare på LPGA Tour, står nästa år värd för en egen tävling på den amerikanska damtouren.

Det är Pelican Women’s championship, som denna säsong spelas på Pelican GC i Tampa, Florida 10–13 november, som ska bära hennes namn nästa säsong.

Annika Sörenstam, tidernas mest framgångsrika spelare på LPGA Tour, blir värd för en egen tävling på den amerikanska damtouren. Det är Pelican Women’s Championship – som denna säsong spelas 10–13 november på Pelican GC i Tampa, Florida – som ska bära hennes namn från och med nästa säsong.
Tävlingen ska fortsatt spelas i november men nästa år under namnet The Annika driven by Gainbridge at Pelican, skriver Golf Digest.
– Det är en otrolig ära att få vara värd för en av de stora tävlingarna på LPGA-schemat tillsammans med mina vänner på Gainbridge. Pelican Club är en anläggning i världsklass. Det blir spännande att dra igång det här nya samarbetet och höja tävlingen till en ny nivå på touren, säger Annika Sörenstam i ett pressmeddelande.

När Sörenstam 2021 gjorde comeback på LPGA-touren efter 13 års frånvaro var det just i Gainbridge LPGA Championship på hennes hemmabana Lake Nona i Florida.

Pelican Women’s Championship har funnits på LPGA-schemat sedan 2020. Förra året vann Nelly Korda efter särspel mot Sei Young Kim, Lexi Thompson och Lydia Ko.

Annika Sörenstam, som fyller 52 i oktober, vann 72 LPGA-tävlingar och 10 majors under sin karriär. Hon är den ende LPGA-spelare som gått runt på 59 slag och hennes drygt 22 miljoner dollar i inspelade pengar toppar fortfarande listan över mest inspelade pengar på LPGA-touren.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Bo Steffensen • 2022-09-14
TournyttAnnika SörenstamLPGA TourThe Annika driven by GainbridgeTournytt
Rulla till toppen