Det internationella lagets kapten i Presidents Cup, Trevor Immelman, ser sitt lag som tydliga underdogs i matchen i slutet av september // Foto: Getty Images

Presidents Cup

Immelman: ”Vi kommer att representera världens alla underdogs”

LIV-avhoppen tvingar Immelman till nytänk i Presidents Cup.

Text: Martin Strömberg • 2022-09-06 Uppdaterad 2022-09-07

Under tisdagen offentliggjorde det internationella lagets kapten i Presidents Cup, Trevor Immelman, sina sex wildcards inför matchen som inleds den 22 september på Quail Holllow i Charlotte, North Carolina. Och fem av de sex spelarna som Immelman valt ut kommer att göra sina första framträdanden i Presidents Cup. Totalt är åtta av lagets tolv spelare rookies.

– Vi kommer att representera världens alla underdogs, sa Immelman efter uttagningen.

Nu är det på intet sätt några orutinerade dussinspelare som Immelman har till sitt förfogande i Presidents Cup. Men det är klart att tappa spelare som världstvåan Cameron Smith, Louis Oosthuizen, Joaquin Niemann, Abraham Ancer, Carlos Ortiz och Marc Leishman – alla har lämnat för LIV och är därmed inte tillgängliga för uttagning – gör att matchen på förhand ser ut att åtminstone på pappret indikera en enkel seger för USA.

Men Immelman har fortfarande spelare som Hideki Matsuyama, Adam Scott, Sungjae Im, Kim Joo-hyung och Mito Pereira, som alla presterat bra på PGA Tour med flera segrar. Totalt sett genom åren har det internationella laget dock bara vunnit en enda gång på 13 matcher, 1998 på Royal Melbourne, och aldrig på amerikansk mark.

Här är hela det internationella laget: Hideki Matsuyama, Sungjae Im, Kim Joo-hyung, Corey Conners, Adam Scott, Mito Pereira, Taylor Pendrith, Christiaan Bezuidenhout, Cameron Davis, K H Lee, Sebastian Munoz och Si Woo Kim. Text: Martin Strömberg • 2022-09-06
TournyttPresidents CupQuail HollowTournyttTrevor Immelman
Rulla till toppen