Annika Sörenstam försvarar sin seger i U.S. Senior Women´s Open den här veckan i Ohio // Foto: Getty Images

Sörenstam inför titelförsvaret: ”Det var en saga som blev sann”

Fem svenskor till start i seniormajorn i Ohio.

Text: Martin Strömberg • 2022-08-25 Uppdaterad 2022-08-25

Förra året vann Annika Sörenstam U.S. Senior Women´s Open efter en mäktig uppvisning på Brooklawn Country Club i Fairfield, Connecticut. Sörenstam var till slut åtta slag före tvåan Liselotte Neumann och beskriver känslan efter segern som något av det häftigaste hon upplevt.

– Ja, det var verkligen en saga som blev sann. Det var ett så speciellt ögonblick med familjen på plats och min man på bagen, helt klart ett av de coolaste sakerna jag upplevt på en lång tid, förklarar Sörenstam inför årets titelförsvar.

Tävlingen i år spelas på NCR Country Club i Dayton, Ohio, och som vanligt i USGA-sammanhang kommer det troligen inte att bli någon birdiefest, snarare överlevnadsgolf. Sörenstam beskriver sina tidiga intryck av banan.

– Man kan hamna på en del ställen här som gör det riktigt tufft. Den är smal från tee på sina ställen och det känns som att de gjort fairways smalare just där mina slag landar, sedan beror det på lite var de placerar teeboxarna. Greenerna är också både snabba och svåra och det gäller att vara på rätt sida så mycket som möjligt.

Under året har Sörenstam spelat mer än vanligt, bland annat i sin egen tävling Scandinavian Mixed, och hon känner sig bra förberedd.

– Spelet känns bra men man ska aldrig säga för mycket, golf är golf. Jag har ju spelat lite mer än vanligt och har arbetat på spelet en del. Det ska bli väldigt roligt att få försvara en titel igen, det händer ju inte så ofta nuförtiden.

Med sig i Ohio har Sörenstam fyra andra svenskor: Helen Alfredsson, Liselotte Neumann, Catrin Nilsmark och Carin Hjalmarsson.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2022-08-25
TournyttAnnika SörenstamCarin KochCatrin NilsmarkHelen AlfredssonLiselotte NeumannTournyttU.S.Senior Women´s Open
Rulla till toppen