Thomas Björn och Paul Lawrie väntar tillsammans på tee under första ronden av veckans Senior Open på Gleneagles.. Foto: Getty Images

Ryder Cup

Lawrie om Ryder Cup-processen: ”Ett skämt!”

Vem som tar över efter Henrik Stenson återstår att se.

Text: Olof Åsgård • 2022-07-22 Uppdaterad 2022-07-22

Skotten Paul Laurie har under lång tid uttryckt intresse för rollen som Ryder Cup-kapten för Europa. Så även i mars då valet till slut föll på Henrik Stenson. När svensken nu blivit av med uppdraget och gått till LIV Golf finns återigen Paul Lawries namn bland kandidaterna som kan tänkas ta över efter Stenson. 

Luke Donald håller många som stor favorit men även Lawrie, Robert Karlsson och Edoardo Molinari nämns i sammanhanget. 

Det är en kommitté med fem personer som väljer Ryder Cup-kapten. I den sitter tidigare kaptener. 2018 års kapten Thomas Björn är en av medlemmarna och ryktas samtidigt vara aktuell för en comeback. Det ställer sig Paul Lawrie ytterst frågande till.
– Det låter lite som ett skämt. Jag förutsätter att de gör som tidigare och går tillbaka till där de var förut och de fem (kommittén) röstar på de tre som från början var villiga att ta på sig jobbet. En del av mig känner att det inte kommer bli så och om så blir fallet så är det helt ärligt ett skämt. Nu hör vi att Thomas ska vara aktuell. Jag förstår inte varför. Han röstar och hur kan du få jobbet då. Nu när Henrik är ute ur bilden så borde de rösta på de tre som var villiga att ta på sig ansvaret från början, säger Paul Lawrie. 

Vilka tre han menar framgår ej, men att han är en av dem känns givet. 

Om Björn skulle vara aktuell och intresserad skulle han i så fall lämna sin plats i kommittén. Tidigare kaptenen Darren Clarke ska enligt obekräftade uppgifter ha sagt att beslutet i slutändan kan komma att tas av DP World Tour-chefen Keith Pelley och DPWT-direktören Guy Kinnings. 

Det cirkulerar även rykten om att Ryder Cup Europe kommer utse Rory McIlroy, som i så fall med största sannolikhet skulle vara en spelande kapten med tanke på hans nuvarande form. 


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Olof Åsgård • 2022-07-22
TournyttHenrik StensonPaul LawrieRyder CupTournytt
Rulla till toppen