Jon Rahm och Sergio Garcia under Arnold Palmer Invitational i mars tidigare i år. Foto: Getty Images

Jon Rahm ut till Sergio Garcias försvar

Världsfemman gillar inte hur landsmannen behandlas av DP World Tour.

Text: Olof Åsgård • 2022-07-19 Uppdaterad 2022-07-19

Sergio Garcia är en av de mest profilerade spelarna som gått över till nya, saudibackade touren LIV Golf Invitational Series. Direkt efter övergången blev den spanske veteranen avstängd på obestämd tid från PGA Tour, vilket ledde till att han begärde utträde. Han har samtidigt fått stora böter och blivit avstängd från vissa tävlingar på DP World Tour. Nu tyder mycket på att Sergio Garcia självmant kommer lämna DP World Tour också.

Världsfemman och landsmannen Jon Rahm tycker att utvecklingen är trist och att bråket mellan tourerna tar fokus från spelet.
– Jag hoppas de kan nå en lösning. De senaste veckorna har varit fantastiska, och visar hur underbar vår sport är, men bråket mellan de olika tourerna har förstört det. Jag kan förstå varför vissa spelare tar steget över till LIV, men det är en skam att de behöver ge upp sin status på PGA Tour och DP World Tour, sa Rahm efter söndagens finalrond i The Open. 

I förra årets Ryder Cup bildade Rahm och Garcia ett framgångsrikt par och var de enda européerna som lyckades rubba USA:s dominans under de första dagarna. Sergio Garcia är den Ryder Cup-spelare som tagit flest poäng (28,5) genom tiderna. Rahm är upprörd över hur Garcia straffas för att han gått över till LIV.
– Sergio har dedikerat 25 år av sin karriär till Europatouren. Att de vänder detta ryggen tycker inte jag känns rätt. Att han måste välja det ena eller det andra är väldigt synd. Det är extra tråkigt eftersom jag vet att han exempelvis vill spela tävlingarna i Spanien, men att han nu varken kommer spela Spanish Open eller Valderrama Masters. Det stör mig egentligen mer än att han inte får spela Ryder Cup. 

Just nu florerar en mängd rykten om att nyblivne The Open-vinnaren Cameron Smith, Ryder Cup-kaptenen Henrik Stenson, Tommy Fleetwood, Marc Leishman, Adam Scott och Bubba Watson är nästa grupp spelare att ta klivet över till LIV Golf. Än så länge är dessa uppgifter inte bekräftade från något håll – varken från spelare, PGA Tour/DPWT eller LIV Golf.  


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Olof Åsgård • 2022-07-19
TournyttJon RahmLIV Golf Invitational SeriesSergio GarciaTournytt
Rulla till toppen