Spanjoren Sergio Garcia hoppas att han ska kunna fortsätta sin framgångsrika karriär som Ryder Cup-spelare // Foto: Getty Images

Ryder Cup

Garcias vädjan till DP World Tour: ”Jag älskar Ryder Cup”

Hoppas att DP World Tour låter honom fortsätta spela.

Text: Martin Strömberg • 2022-06-12 Uppdaterad 2022-06-12

Spanjoren Sergio Garcia är den europé som tagit flest poäng av alla i den europeiska Ryder Cup-historien. Men efter att Garcia valt att ta steget över till nya LIV Golf Invitational svävar hans framtida öde på DP World Tour och Ryder Cup i luften. Garcia själv samt nordirländaren Graeme McDowell har ansökt om dispens för att få fortsätta att spela i Europa och för Europa i Ryder Cup.

– Jag har lämnat PGA Tour eftersom jag inte vill hamna i någon juridisk dispyt med någon men jag har inte lämnat DP World Tour eftersom jag fortfarande vill vara medlem där. Jag är europé och jag älskar DP World Tour och har spelat där i 23 år. Vi måste vänta och se vad som händer men jag älskar Ryder Cup och hoppas kunna vara med där i framtiden också, sa spanjoren inför premiären i LIV Golf Invitational utanför London.

PGA Tour meddelade tidigt att man kommer att stänga av spelare som valt att delta i LIV men DP World Tour har ännu inte offentligt gjort något uttalande. PGA Tour och DP World Tour har skrivit under en strategisk allians men respektive tour har fortfarande frihet att hantera frågan på egen hand.

Graeme McDowell hoppas att DP World Tour inte följer i samma spår som PGA Tour och stänger av spelare.

– Jag hoppas verkligen att DP World Tour fattar ett bra beslut. Det finns en jättebra möjlighet att skapa bra startfält framöver, särskilt om vi inte får spela på PGA Tour. Vi får se vad som händer.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2022-06-12
TournyttDP World TourGraeme McDowellLIV Golf Invitational SeriesPGA TourRyder CupSergio GarciaTournytt
Rulla till toppen