Lev Grinberg, 14 år gammal från Ukraina, klarade kvalgränsen i veckans Soudal Open i Belgien // Foto: Getty Images

Tournytt

Ukrainsk 14-åring klarade kvalgränsen på DP World Tour

"Försöka göra så många birdies som möjligt"

Text: Martin Strömberg • 2022-05-14 Uppdaterad 2022-05-14

Lev Grinberg föddes i Kiev för drygt 14 år sedan men har vuxit upp i Belgien och USA. Grinberg började spela golf som femåring på Kozyn Golf & Country Club, men är nu medlem på veckans arrangörsklubb Rinkven International GC utanför Antwerpen. Inför veckans tävling på DP World Tour, Soudal Open, fick amatören Grinberg ett av sex wildcards och 14-åringen överraskade alla, inklusive sig själv. Han blev den näst yngsta genom tiderna att klara en kvalgräns på DP World Tour och delar 29:e plats efter två ronder, fem slag från ledningen. Grinberg har gått på 70-69 de två första dagarna.

– Jag spelade fantastiskt och kan inte vänta på att få gå ut i morgon och på söndag. Jag ska försöka att göra så många birdies som möjligt och kanske sluta topp tio, jublade Grinberg, som är 14 år, sex månader och sex dagar ung.

Den yngste hittills att klara kvalgränsen på DP World Tour är kinas Guan Tianlang, som klarade kvalgränsen i Masters på Augusta National 2013 v id en ålder av 14 år och 169 dagar, bara ett par veckor yngre än Grinberg.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2022-05-14
TournyttDP World TourLev GrinbergSoudal OpenTournytt
Scroll to Top