Thorbjörn Olesen segerjublar efter att putten från cirka tio meter ramlat i på Belfrys berömda avslutningshål // Foto: Getty Images

Olesens monsteravslutning snuvade Söderberg på segern

Dansken avslutade med eagle-birdie för andra dagen i rad på Belfry

Text: • 2022-05-08 Uppdaterad 2022-05-08

Avslutningsdagen av British Masters på Belfrys Brabazon Course blev en av de svettigare och mest dramatiska på lång tid. När Sebastian Söderberg slog i en kort putt för par och 68 slag på sitt 72:a hål var känslan att Söderbergs score på nio under par inte riktigt skulle räcka ända fram. Men den ena spelaren efter den andra föll ifrån, Richie Ramsay slog i vattnet och avslutade med en dubbelbogey när han bara behövde göra par på sista hålet.

Och när ledaren efter 54 hål, och enda kvarvarande hotet mot Söderbergs seger, Thorbjörn Olesen stod på 17:e hålet var han två slag bakom ensamt ledande Söderberg. Dansken behövde göra birdie-birdie för att ta sig in i ett särspel, han gjorde mer än så. För andra ronden i rad avslutade Olesen – som fram till dess under dagen knappt träffat vare sig fairways eller greener – med eagle på det 17:e hålet, och sedan rullade han av bara farten i en tiometersputt på sista hålet för att knipa segern med ett slag före Söderberg.

– Det var en jobbig dag och jag spelade inte bra. Men jag hängde i, kämpade på och det är en stor ära att få sitt namn på bucklan med alla stora spelare som vunnit här tidigare, sa en rörd och snudd på chockad Olesen efteråt.

Segern var Olesens sjätte på DP World Tour och den första sedan Italian Open i juni 2018. Segern innebär också att han klättrar från 78:e till nionde plats på Race to Dubai. För Söderbergs del blev det en snöplig avslutning men han avancerar från 133:e till 28:e plats på Race to Dubai. Marcus Kinhult slutade på en delad 27:e plats efter 75 slag sista ronden.

Här hittar ni slutresultatet


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: • 2022-05-08
TournyttBritish MastersDP World TourMarcus KinhultSebastian SöderbergThe BelfryThorbjörn OlesenTournytt
Rulla till toppen